Eczacılar, Haftalarını Kutluyor!

0
94

eczacılar haftası1Tümkaya; “İlaçlarınızın Düzenli Kontrolünü İhmal Etmeyin”

28. Bölge Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcilik üyeleri, ‘Eczacılık Haftası’ nedeniyle Atatürk Anıt Alanında bir araya gelerek Ata’nın manevi huzuruna çelenk bıraktılar.

Saygı duruşunda bulunan ve akabinde İstiklal Marşını okuyan 28. Bölge Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcilik üyeleri adına bir konuşma yapan Temsilcilik Başkanı Eczacı Emrah Tümkaya, sözlerine Reyhanlı’daki olayda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Eczacılıkta esas olanın hasta güvenliği olduğuna dikkat çeken Tümkaya; “Kendiniz gibi ilaçlarınızın da düzenli kontrolünü ihmal etmeyin” dedi.

Eczacılık haftasında evde bulunan ilaçların düzenli kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatan Tümkaya; “Adı ister besin takviyesi, ister bitkisel ürün, ister vitamin olsun, her ilaç doğru kullanılmadığında bir zehir niteliğindedir ve size yarardan çok zarar getirir. Bu nedenle tüm hastalarımıza sesleniyoruz; ilaç tedaviniz ve sağlığınıza ilişkin her türlü konuda doğru bilgilenmek ve doğru yönlendirilebilmek için mutlaka eczacınıza danışmalısınız” şeklinde konuştu.

Eczacıların, birinci derece sağlık hizmeti sunumu gerçekleştiren kimseler olarak halk sağlığının korunmasında temel bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Tümkaya; “Eczacının sağlık ekibine katkısı, hem tedavinin daha sağlıklı yürümesi, hem de ilaç tedavisinden kaynaklı sorunları en aza indirme bağlamında son derece önemlidir. Hataları tanımlamak ve engellemek, ilaç kullanımından iyi sonuç alınmasını sağlamak eczacının yükümlülüğündedir. İlaç rejimi yönetimi uzmanlık ister ve ilacın uzmanı eczacıdır. İlaç Kontrolü Hizmeti, tüm dünyada özellikle çoklu ve karmaşık ilaç rejimi olan hastalara eczacıların yaygın olarak vermekte oldukları hizmetlerden birisidir. Eczanenin genellikle eski ya da gereksiz ilaçlarla dolup taştığı bilinen ecza dolaplarını temizlemeyi ve düzenlemeyi önermesi ile ilgilidir.

Bizler de bu 14 Mayıs’ta, Bilisel Eczacılığın 174. yılında hastalarımıza en yakın eczanede kendi sağlıkları gibi ilaçlarını da kontrol ettirmeleri gerektiğini, bunun da tedavinin çok önemli bir parçası ve eczacının yükümlülüğü olduğunu hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here