EMEP; “Türkiye Savaşın İleri Karakolu Yapılmak İsteniyor”

0
98

emep ilçe başkanı3Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü, Suriye tezkeresi ile ilgili yaptığı açıklamada hükümete yüklenerek; “AKP hükümeti çıkardığı tezkere ile savaşa ne kadar istekli olduğunu ilan etti” dedi. Tezkerenin uzatılmasıyla ilgili açıklama yapan EMEP İlçe Örgütü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, özelde Suriye, genelde yabancı ülkelere gönderilmesini içeren savaş tezkeresi AKP’nin ve savaş ortağı MHP’nin oylarıyla kabul edilerek, süresi bir yıl daha uzatıldı.  AKP’nin istediğinin Suriye ve Ortadoğu için özgürlük ve demokrasi olmadığını biliyoruz. Suriye’ye askeri bir müdahale, Suriye iç savaşını Türkiye’nin ve Lübnan’ın içine taşıyacaktır. Bunu görmeyen AKP Hükümeti, bu politikasının faturasını çok ağır ödeyecektir. Başka bir ülkeye demokrasi ve özgürlüğün emperyalistler ve kuklaları tarafından getirilemeyeceğini yaşayarak öğrendik biz. Bunun için Irak’a, Afganistan’a bakmamız yeterli değil mi?

Demokrasi, özgürlük, insan hakları, hangi bahane ile olursa olsun, bir ülkeye yapılacak müdahale sadece ve sadece savaştır. Ve savaşlar yalnızca, ölüm, zorunlu göç, açlık, sakatlanma, yalnız çocuklar ve kadınlar için tecavüz getirir. ABD şimdiye kadar gittiği her ülkeye bunlardan başka bir şey getirmedi. Türkiye bu savaşın ileri karakolu yapılmak isteniyor. Tayyip Erdoğan ve AKP savaş uçaklarının İncirlik’ten kalkmasını, savaşta topraklarımızın kullanılmasını planlıyor, bunun için tezkere çıkardılar. Belki yakında bu savaşın askeri olmamızı, gidip Suriye’de ölmemizi isteyecekler.

Biz bu ülkenin emekçileriyiz ne Suriye halklarını öldürürüz ne de onları öldürmek için topraklarına gideriz. Bu sebeplerle olanca gücümüzle “Savaşa Hayır” diye haykırıyoruz. Bu ülkenin işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları olarak Ortadoğu’daki savaş çığlıklarının sona ermesi, ABD’nin ve batılı emperyalistlerin bölgeden elini çekmesi için, savaşa dörtnala giden AKP hükümetine engel olmak için bulunduğumuz her yerde mücadele edeceğiz. Mücadele edeceğiz, direneceğiz ve barış içinde bir dünya yaratacağız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here