Emekli Polis Ali Aydın, İskenderun’da Yaşayan Tarih!

0
118

emekli polisİskenderun Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği görevlileri, Piri Reis Mahallesinde yaşayan emekli polis Ali Aydın’ı ziyaret etti. Esprili yaklaşımı ve sevecen tavırları ile Toplum Destekli Polis memurlarını kendine hayran bırakan Aydın, anlattığı anıları ile de genç polislere adeta yol gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin polis teşkilatındaki yaşayan tarihi olarak nitelendirilen Emekli Polis Ali Aydın, zamana meydan okuyan umut ve yaşama sevincine sahip. Hayatından kesitler anlattığı anılarından birinde Annesi Emine Has’ın, Ölümsüz Lider Mustafa Kemal Atatürk’e içli köfte yaptığını da belirten Aydın, sırasıyla Kayseri, Adana, Rize, Erzincan ve son olarak İstanbul’da görev yaptığını ve daha sonra da emekli olduğunu kaydetti.

Aydın, mesleğini yaptığı dönemlerde suçluların polisten kaçtığını, devletin kamu görevlilerine bu güne nazaran daha fazla yetki verdiğini anlattı. O dönemlerde de mal beyanı verdiklerini sözlerine ekleyen Aydın, görev yaptığı dönemde meslektaşlarının da Atatürkçü, vatansever ve bayrağa bağlı olduğunu belirtti.

Espri yeteneğini de yitirmeyen Aydın, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar’a başarılı çalışmaları ve duyarlılığından ve TDP’den gelen meslektaşlarının ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here