Emek ve Demokrasi Platformu Tezkereye “HAYIR!” Diyor!

0
54

emek ve demokrasi8Türkiye’nin Ak Partinin eliyle Ortadoğu bataklığına sürüklenmeye devam ettiğini söyleyen İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Fesih Güzel; “AKP iktidarı, savaş tezkeresini TBMM gündemine getirmiştir. Bu tezkere savaşa doğru atılan bir adımdır; daha fazla katliam, daha fazla kan ve gözyaşı demektir” derken, tüm güçleri ile bu tezkereye hayır diyeceklerini belirtti.

Platform adına bir bildiri yayınlayan Güzel; “Suriye’ye yönelik iki yılı aşkın süredir devam eden emperyalist müdahalenin taşeronluğunu yapan AKP iktidarı, savaş çığırtkanlığını sürdürüyor. ‘Bölgesel güç olma hayallerinin’ çöküşünü, her fırsatta emperyalist güçleri askeri müdahaleye çağırarak aşmanın peşine düşen AKP iktidarı, şimdi de savaş tezkeresini TBMM gündemine getirmiştir. Bu tezkere savaşa doğru atılan bir adımdır; daha fazla katliam, daha fazla kan ve gözyaşı demektir.

AKP iktidarı geçtiğimiz yıl da Suriye için bir tezkereyi meclisten geçirmiş, o günden bu yana tezkere ile elde ettiği şey sadece Türkiye’nin bu kirli savaş içine daha fazla girmesi, milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesi, yüz bini aşkın insanın hayatını kaybetmesinin doğrudan sorumlusu olarak tarihe geçmesi olmuştur. Akçakale’den sonra Hatay, Ceylanpınar, Reyhanlı ve Antep gibi memleketimizin birçok yerine yağan bombalar, kurşunlar bu politikaların doğrudan sonucudur” dedi.

Savaş için değil barış için doğru adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Güzel; “AKP iktidarı Artık savaş için tezkere kararı değil, barış için aklını başına almalıdır. Bizler bu mücadele kararlılığında, tüm gücümüzle bu tezkereye ‘Hayır’ diyecek, daha fazla güç için daha fazla savaş, daha fazla gözyaşı isteyenlere karşı var gücümüzle barışı ve halkların özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz! AKP hükümetini savaşçı politikalarından vazgeçmesi için bir kez daha uyarıyoruz! Artık dış politikalarının iflas ettiğini ve bugün gündeme getirdiği tezkere tartışması gibi savaşçı adımlarının meşru olmadığını anlamalıdır. Tüm halkımızı içeride ve dışarıda barış için savaşa karşı barış sesimize ortak olmaya çağırıyoruz!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here