Emek Partisi de Tepkili!

0
125

emep açıklama1Emek Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Ertaş; “AKP Hükümeti Türkiye’yi Tehlikeli Bir Eşiğe Getirmiş Bulunuyor”

Emek Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Ertaş, Suriye tezkeresi ile ilgili değerlendirmede bulundu. AKP Hükümetinin Suriye tezkeresini uzatan tasarıyı TBMM’ye gönderdiğini hatırlatan Emek Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Ertaş, yazılı bir açıklamayla Suriye’yle yaşanan gerginliklerin çözümünün misilleme, savaş yahut tezkereden değil barış ve kardeşlikten geçtiğini dile getirdi.

Emek Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Ertaş, AKP Hükümetinin Türkiye’yi savaş bataklığına hepten sürüklediğini savunarak; “Başbakan Erdoğan’ın ısrarla sürdürdüğü savaş politikası sonucu, savaş hattına dönüştürülen Türkiye-Suriye sınırında her gün yeni bir provokasyon, her gün yeni bir katliam yaşanıyor. Çarşamba günü Suriye tarafından atılan bir top mermisinin isabet ettiği Akçakale’de 5 yurttaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine baş sağlığı dilerken, bu saldırıyı ya da provokasyonu gerçekleştirenleri ve Türkiye’yi hızla savaşın içine sürükleyen AKP hükümetinin politikalarını lanetliyoruz. Katliamın arkasından TSK tarafından misilleme yapılarak Suriye’deki sivil yerleşim yerlerinin topa tutulması ve onlarca Suriyelinin hayatını kaybetmesi de Akçakale’de hayatını kaybedenlerin durumu kadar acı ve kabul edilemezdir” dedi.

AKP Hükümetinin savaş istediğini öne süren Ertaş; “Gerçek şu ki, AKP Hükümeti, adına ‘Özgür Suriye Ordusu’ denilen emperyalist ve iş birlikçi güçler tarafından devşirilmiş savaş makineleri tarafından yapılma olasılığı da bulunan bir katliamı savaş vesilesi haline getirmek istemektedir. Yine sınırın yanı başına konuşlandırılmış ÖSO mensupları ile Suriye devleti silahlı güçleri arasında çıkan bir çatışmanın yansıması olma olasılığı da yüksek olan bu olay karşısında “sağduyu” göstermek yerine hükümet, gelişmeyi fırsat bilerek savaş hali ilan etmiş ve tezkerenin meclisten geçmesi için bunu bir fırsata çevirmek istemiştir.

İçeride Türk-İslam birliği üzerine politika inşa eden, Ortadoğu’da Sünni-İslam birliği sağlayarak savaş peşinde koşan AKP Hükümeti, Türkiye’yi tehlikeli bir eşiğe getirmiş bulunuyor. Türkiye’de ve Ortadoğu’da barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik isteyen halklarımız AKP’nin savaş politikalarına ve provokasyonlara teslim olmayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here