Eğitim İş İskenderun Temsilciliğinden Kınama!

0
78

eğitim-iş açıklama15Kuş; “Cumhuriyet Değerlerini Ne Pahasına Olursa Olsun Savunmaya Devam Edeceğiz”

Eğitim İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş, yasalar gereği kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranıldığı için nöbet defterine yazan Manisa Şube Başkanları Necdet İnce’nin yandaş bir sendika üyesi tarafından saldırıya uğradığını ve darp edildiğini söyledi. Bu saldırıyı kınadıklarını söyleyen Kuş, konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti.

Geçtiğimiz hafta sonu havuzlu çarşıda, ilimiz ilçe temsilcilerinin de katıldığı bir basın bildirisi okuyan Eğitim İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş, “Laik devlet sisteminde amaç, tüm yurttaşlarının inanç ve değerlerine eşit mesafede durmak ve kamu hizmetini verecek kamu görevlilerinin görüntüsü ve davranışlarıyla tarafsızlığını sağlamaktır. Yurttaş, inancını görüntüsüyle dışa vuran kamu görevlisinin taraflı davrandığını düşünebilir. Çağdaş devletlerin tamamında Laik Devlet modelinin benimsenmesi ve kamu görevlilerinin inançlarını ön plana çıkaran kılık kıyafetle hizmet vermelerinin yasaklanmasının nedeni budur. Kamu görevlisi ‘Sadece kamu hizmeti sunduğu zaman dilimi ile sınırlı olmak üzere kılık kıyafet yönetmeliğine uymakla yükümlüdür!’ Özel yaşamında inancına uygun giyinmesinin önünde bir engel yoktur” dedi.

Manisa Valisi ile Milli Eğitim Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

Bazı eğitim sendikalarını inanç özgürlüğünü kaldırmaya yönelik davranışlar sergilediklerini ifade eden Kuş; “Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen aracılığıyla okullara ve diğer kamu kurumlarına Türban ve Çember sakalı sokmak için düğmeye basmış, Türk Eğitim-Sen’in de desteğiyle Anayasa’nın temel i olan Laiklik ilkesine karşı bir saldırı başlatmıştır. Adı geçen sendikaların inanç özgürlüğü olarak sunmaya çalıştıkları Türban dayatması, özü itibariyle tüm yurttaşlara eşit olarak sunulması gereken inanç özgürlüğünün hukuki ve siyasi temelini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimdir. Siyasal iktidarın ve valilerin sorumsuz davranışları yandaş sendikayı yüreklendirmiş, demokratik mücadele kılıfı altındaki eylem, şiddete dönüşmüştür. Manisa Şube Başkanımız Necdet İnce, kadrosunun bulunduğu okulda yasalar gereği sadece görevini yerine getirdiği için yandaş bir sendika üyesinin saldırısına uğramıştır. Yandaş sendika üyesi, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranıldığını nöbet defterine kaydeden İnce’yi darp etmiştir.

Bilinmelidir ki, toplumsal muhalefeti etkisizleştirmek için huzur ve barışımıza yönelen provokatif girişimlerin başarılı olma şansı yoktur. Eğitim-İş olarak bizler bu sürecin karşısında dimdik duracak, cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Necdet İnce ve tüm üyelerimiz dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da cumhuriyet değerlerini, Atatürk’ü ve emeği ne pahasına olursa olsun savunmaya devam edecektir. Manisa Şube Başkanımıza yapılan saldırı aslında cumhuriyetin değerlerini yıpratmaya yönelik bir saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz, görevini yapmayan Manisa Valisi ile Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here