“GÜBRETAŞ’ın Eğitime Desteği Sürecek”

0
56

gübretaş eğitim60. Yaşını Kutlayan Gübretaş, Yaklaşık 30 Yıl Önce Yaptırdığı Okulu Yeniledi…

GÜBRETAŞ, kuruluşunun 60. yılı anısına İskenderun’un Denizciler Beldesi’ndeki GÜBRETAŞ İlköğretim Okulu’nu yeniden yaptırdı. Okulun açılışı ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından gerçekleştirildi.

GÜBRETAŞ, 1985 yılında Denizciler beldesinde yaptırdığı 3 kat ve 18 derslikten oluşan Gübre Fabrikaları İlköğretim Okulunu yıkarak, yerine 32 derslik ve 5 kattan oluşan 960 öğrenci kapasiteli modern donanımlı bir okul inşa etti.

Denizciler GÜBRETAŞ İlköğretim Okulu’nun açılış törenine, Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanı sıra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta ile şirketin yöneticileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, eğitim alanındaki çalışmaların GÜBRETAŞ’ın sosyal sorumluluk faaliyetlerinin başında geldiğini belirterek, Türkiye’nin geleceğinin eğitimle şekilleneceğini bilincinde olduklarını kaydetti. Kutlu; “Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline gelen GÜBRETAŞ’ın en büyük yatırımının eğitime olduğunu her zaman vurguluyoruz. Yine sektörde ilk kez ziraat fakültesi öğrencilerine özel eğitim bursu uygulaması başlatan GÜBRETAŞ, 150’ye yakın genç ziraat mühendisi adayına destek oluyor. Bunun yanı sıra çiftçilere ve sektördeki uzman ziraat mühendislerine yönelik eğitim faaliyetleri de sürdürüyoruz. Sadece geçen yıl, yaklaşık 2 bin noktada 150 bin çiftçiye bilinçli tarım konusunda eğitimler veren GÜBRETAŞ, bunun yanında Türkiye’nin dört bir yanında 10 bine yakın ziraat mühendisinin katılımıyla seminerler de gerçekleştirdi” dedi.

Başkan Abdullah Kutlu, sektörle ilgili tüm bu eğitim faaliyetlerini 60. yıl anısına İskenderun ve Kocaeli’nde yaptırılan iki yeni okul binasını eğitimin hizmetine sunarak taçlandırmaktan gurur duyduklarını belirterek; “GÜBRETAŞ’ın eğitime desteği sürecek. Çünkü Türkiye’nin geleceğinin eğitimle daha güzel olacağına inanıyoruz” dedi.

İskenderun’un GÜBRETAŞ açısından özel bir önemi olduğuna vurgu yapan Genel Müdür Osman Balta, geçen yaz okulların kapanmasıyla inşasına başlanan okulun Ocak ayında tamamlanarak GÜBRETAŞ tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildiğini ve ikinci dönem itibariyle eğitime başlandığını ifade ederek, halihazırda okulun 770 öğrenci ile 3 idareci ve 31 kadrolu öğretmen kadrosuyla eğitime hizmet verdiğini söyledi. Okulda engelli öğrencilerin de unutulmadığını belirten Osman Balta, okulda engelli rampası, klimalı sınıflar ile 1 engelli asansörü, 4 engelli tuvaletinin bulunduğunu ifade etti. Genel Müdür Balta, okulda 1 fen bilimleri laboratuarı, 1 kütüphane ve bahçe alanında 2 spor sahasının da yer aldığını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here