Düzensiz Elektrik Nedeniyle Trafolar Tek-Tek Yanıyor

0
95

hatsu açıklama2Elektrik Suya Darbe Vuruyor!

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), TEDAŞ’ın Soğuksu mevkisinde yaptığı çalışmalar nedeniyle elektriğin düzensiz verilmesi üzerine bölgede bulunan su terfi istasyonuna ait bir trafonun daha yandığını açıkladı.

Geçtiğimiz gün aynı noktadaki trafonun yine “elektrik darbesi” denilen düzensiz ve yüksek voltajda elektrik verilmesi nedeniyle yandığını hatırlatan idare, arızalanan trafonun yenisiyle değiştiğini ve yeni takılan trafonun da takıldığı gün yine elektrik darbesiyle yandığını bildirdi.

Elektrik darbesi nedeniyle yanan bir trafo maliyetinin 25 Bin TL’yi geçtiğinin altını çizen HATSU, bu paraların halkın parası olduğunu ve bunun yanı sıra vatandaşların trafo onarımı süresince susuz kaldığına vurgu yaptı.

Yaşanan trafo patlamaları ve zarar gören teçhizatlarla ilgili gerekli tutanakların tutulduğunu açıklayan Genel Müdürlük, konunun yargıya taşınacağını ve vatandaşın parasının takipçisi olacaklarını bildirdi.

Trafolara gelen elektrik darbesini önlemek için gerekli tedbirlerin alınması hususunun TEDAŞ’a ait olduğunu bildiren idare, TEDAŞ’ı gerekli tedbirleri ivedilikle almaya çağırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here