Dudu; “Gizliden Gizliye, Yönetim Tarzıyla İlgili Bir Değişiklik mi Yapılıyor?”

0
62

mevlüt dudu (8)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Gizliden Gizliye, Yönetim Tarzıyla İlgili Bir Değişiklik mi Yapılıyor?”

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Cumhurbaşkanları ile ilgili ülkemizde  şimdiye kadar uygulanan teamül ve hizmetlerle ilgili olarak 12. Cumhurbaşkanına uygulananlar arasında görünen değişikliklerin sebeplerini sordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle meclise soru önergesi veren Milletvekili Dudu, önergesinde şunlara yer verdi;

“1.Son 12 yıllık dönemde; ülkemiz adına, siparişle yaptırılan, satın alınan ve/veya kiralanmış olan sivil ve askeri uçak sayısı ne kadardır?

2.Bu uçakların alımları ve kiralanmaları için harcanan yıllık bedel ve toplam bedel ne kadardır?

3.Bu giderler hangi bütçeden ve hangi kalemlerden karşılanmaktadır?

4.Bu uçakların kullanım hakkı ve inisiyatifi kimlere aittir?

5.Son olarak, 12.  Cumhurbaşkanının kullanımına açılmış olan uçak ile ilgili olarak sipariş  ne zaman ve kim tarafından verilmiştir?

6.Bu uçağın bedeli ne kadardır ve hangi bakanlık tarafından karşılanmıştır?

7.AOÇ’de mahkeme kararlarına rağmen yapımına devam edilen ve büyük ağaç katliamı ve imar yasaklarına rağmen tamamlanmaya çalışılan bina kime, hangi amaçla kullanılması için tahsis edilecektir?

8.Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa ait harcama kalemleri ve bütçe ödenekleri birleştirilmiş midir?

9.Birleştirildi ise bu yöndeki yasal düzenlemeler ne zaman ve nasıl yapılmıştır?

10.Cumhurbaşkanları ile ilgili ülkemizde  şimdiye kadar uygulanan teamül ve hizmetlerle ilgili olarak 12. Cumhurbaşkanına uygulananlar arasında görünen bariz değişikliklerin sebepleri nelerdir?

11.Ülkemizde Cumhurbaşkanının görev, yetki ve sorumlulukları ile haklarının bir anda çığır atlamaya çalışmasının sebepleri nelerdir?

12.Ülkemizde gizliden gizliye,  yönetim tarzıyla ilgili bir değişiklik yapılması mı söz konusudur?

13.Bu konularda halkımızın bilgilendirilmesi ve uygulamada devam eden yeni yaptırımların açıklanmasıyla ilgili olarak acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here