Dr. Ali Çay, Riskli Ameliyatı Lokal Anestezi ile Gerçekleştirdi

0
249

gelişim-ali çay1Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay, safra kesesi ameliyatı olması gereken ve genel anestezi ile ameliyatı riskli olan hastaya, lokal anestezi uygulayarak, başarılı bir ameliyata daha imza attı.

Daha önce de aşırı şişmanlık, karaciğer sirozuna bağlı asit, kalp damar tıkanıklığı gibi hastalıkları nedeni ile başka hastalıklardan zorunlu olarak ameliyat edilmesi gerektiği halde ‘narkoz alamazsın’ denilerek kaderine terk edilen hastaya şifa veren Op. Dr. Ali Çay, hastayı uyutmadan safra kesesi ameliyatı uyguladı.

Ameliyat sonrası hastada herhangi bir komplikasyon yaşanmadığını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay; “Güvercin göğüs hastalığı ve bronşiyal astım rahatsızlığı nedeni ile genel anestezi alması mümkün olmayan ve bu yüzden başvurduğu merkezlerden geri çevrilen İsmet Masim’e lokal anestezi uygulaması ile safra kesesi ameliyatı gerçekleştirdik. Hastaya verilen sakinleştirici sonrasında; göğüs kafesinin altından kat kat uygulanan lokal anestezi ile batına ulaşılarak, kangren oluşturmuş safra kesesi çıkarıldı. Ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon yaşanmadan hastamız taburcu edildi” açıklamasında bulundu.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan İsmet Masim ise; “Gittiğim hastanelerde ameliyat olmam gerektiğini belirttiler, fakat narkoz alırsam, masada kalabileceğimi söylediler. Son çare olarak Doktorum Ali Çay’ın yanına geldim. Bana ameliyatı lokal anestezi ile gerçekleştirebileceğini söyledi. Ben de kabul ettim, ameliyat oldum. Şuan çok iyiyim. Doktoruma teşekkür ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here