Dörtyol’daki Demokrasi Bileşenleri Özgecan İçin Bir Araya Geldi

0
74

dörtyol-özgecan1‘Özgecan İçin Alanlardayız’

Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan için dün Saat Meydanı’nda Dörtyol’daki Demokrasi Bileşenleri bir araya gelerek basın açıklaması yaptı ve kadına yönelik şiddetin artık son bulması çağrısında bulundu.

CHP, ÖDP, Emep gibi siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve Dörtyol Belediye Başkan Vekili ile Belediye Başkan Yardımcısının da destek verdiği basın açıklaması bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Günay Yüksel tarafından okunan basın açıklamasında; “Bundan sonraki süreçte kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden tüm kadınlar bu davanın takipçisi olacak, aynı vahşetin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edecektir. Adalet Bakanlığı verilerine göre cinsel saldırı suçundan açılan davaların yarısında sanıklar beraat etmektedir. Geçen sene öldürülen kadın sayısı Emniyet verilerine göre 133 olmasına rağmen gazete haberlerine göre 281’dir.

dörtyol-özgecan2

Türkiye’de kadın cinayetleri sistemli şekilde sürmekte, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile tecavüz ve cinayet kıskacında kadınlar katledilmektedir. Açılan davalarda tahrik indirimleri ve iyi hal indirimleri uygulanmaktadır. Katiller ve tecavüzcüler elini kolunu sallayarak rahatça sokaklarda dolaşırken kadınların kıyafetlerinden çocuk sayısına kadar her şeyi tartışılırken kadın katliamları hükümetin gündemi olmamaktadır. Tüm bu vahşet tablosu içerisinde 20 yaşında genç bir üniversite öğrencisinin katledilmesi tesadüf değildir. Erkek egemen sistem içerisinde kadınlara açılan savaş yaşam hakkımızı elimizden almaktadır.

İntikam kolaycılığına kaçmadan Adalet istiyoruz. Elbette caniler hukukun öngördüğü en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Ama artık bize gereken piyonlardan hınç çıkarıp içimizi soğutmak değildir. Zaman, şahı devirmek zamanıdır. O şah, erkek egemen, cinsiyetçi, feodal, bilime ve sanata düşman, doğmacı, güce tapan, gerici zihniyettir. Bizim artık hem Özgecan’a, hem de tüm kadınlara borcumuz budur” dedi. Haber: Sedat İskenderoğlu-Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here