Karaman; “Bu Kıyıma Ortam Hazırlayanlar Hesap Verene Kadar Susmayacağız”

0
60

chp-kadın kolları1CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Karaman; “Bu Kıyıma Ortam Hazırlayanlar Hesap Verene Kadar Susmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Kadın Kolları, geçtiğimiz hafta sonu Tarsus’ta Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesini protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Özgecan Aslan ve öldürülen tüm kadınların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan CHP’li kadınlar açtıkları pankartlarla da tepkilerini dile getirdiler.

CHP’li Kadınlar adına konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Beyaz Karaman, yaşanan olayın çok derin bir yara açtığını, vicdanı sızlayan herkesin, bütün kadınların ayakta olduğunu vurguladı. Manevi değerlerimizin son yıllarda büyük yaralar aldığını ifade eden Beyaz Karaman; “Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğim diye iş başına gelenler, 13 yıldır yaptıklarıyla ülkemizi bu hale getirdiler. Her yıl yüzlerce Özgecan katledilir oldu. Tacizciler, tecavüzcüler ve katiller değil, mağdur kadınlarımız cezalandırılır oldu. Hırsızlar değil, hırsız var diyenler cezalandırılır oldu.

chp-kadın kolları2

Ne olursa olsun, ne kadar sultanlık isterlerse istesinler, bizler bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına, bu ülkenin kadınlarına yapılan hiçbir kötülüğün peşini bırakmayacağız. Özgecan’a kıyanlar da, bu kıyıma ortam hazırlayanlarda hesap verene kadar durmayacağız, susmayacağız” dedi.

CHP’li kadınlar daha sonra Boyacılar Parkına giderek burada ağaçlara ve vatandaşlara siyah kurdele taktılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here