Dörtyol Festivali Başladı…

0
115

Dörtyol’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen “İlk Kurşun Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali” dün başladı. Törende konuşan Belediye Başkanı Fadıl Keskin, bu festival ile Dörtyol’un narenciye, tarihi, kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Bilal Güvenir’in de katıldığı İlk Kurşun Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali ilk gününde büyük ilgi gördü.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Keskin, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri festival ile Dörtyol’un başta narenciye, tarihi, kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirterek festivali geleneksel hale getirmek istediklerinin altını çizdi.

Daha sonra söz alan Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit ise; “Dörtyol konumu itibariyle yüzyıllar boyu Ortadoğu’nun Avrupa’ya açılan kapısıdır. 94 yıl önce bugün milli mücadelede ilk kurşun Dörtyol’dan atılmıştır ve bu tescillenmiştir. Verilen bu mücadele ile ilçenin milli tarihin bir simgesi haline gelmiştir. Dörtyol ayrıca tarihi kültürel ve toprak zenginliğiyle de narenciye üretiminde önemli bir yeri vardır. Narenciyede yılda 250 bin ton üretim ile 5 bin aileye istihdam kaynağı sağlayan marka şehir olmayı hedeflemekteyiz” dedi.

94 yıl önce Dörtyol’a bağlı Karakese beldesinde fiilen kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunun atıldığını anlatan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de; “Tarım sektörü Hatay için önemli bir yere sahip. Başta narenciye üretimi ile Türkiye’de 4. sıradayız. Tarım sektöründen yılda 500 milyon lira gelir elde ediyoruz. Başta narenciye olmak üzere üretiminden işlemesine kadar kaliteli ürün ve markalaşma yoluna gitmeliyiz” diye konuştu.

4 gün sürecek olan İlk Kurşun Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivalinde ünlü sanatçı Hadise, Emrah ve Mustafa Ceceli de konser verecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here