Avrupa’dan Suriye’ye Çalıntı Araç

0
299

Almanya, Belçika, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden çalınan 103 araç, Suriye’ye götürülmek istenirken Cilvegözü Sınır Kapısı’nda ele geçirildi.

Türkiye üzerinden Suriye’ye götürülen araçlara, Suriye’deki otorite boşluğundan faydalanarak sahte evrak düzenlenip, sahte plaka takılarak Türkiye’ye tekrar sokulmak isteniyor. Cilvegözü Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda Avrupa ülkelerinden çalınan otomobiller için sahte evrak düzenlendiği tespit edildi. Türkiye’ye tekrar getirilmek istenen 15’i lüks cip olmak üzere toplam 103 çalıntı otomobil, Cilvegözü’nde X raylara çekildi. Burada yapılan ilk inceleme sonucu otomobillerin çalıntı olduğu anlaşıldı. Otomobil kaçakçıları, sevk edildikleri Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı’nda suçlarını itiraf ettiler.

Kaçakçılar haklarında yasal işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılırken, çalıntı 103 araca Cilvegözü Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce el konuldu. Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here