Dönen; “Tarlada Çalışanların Derdini İyi Bilirim!”

0
290

mehmet dönen7Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönen, seçim startını ovada çiftçileri ziyaret ederek verdi. Kırıkhan’a bağlı ova köylerinde çiftçilerle bir araya gelen Dönen, tarlada bir süre ırgatlarla pamuk topladı. Çiftçiler, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Dönen’i karşılarında görünce şaşırdılar.

Hatay’da bir takım şeyleri değiştirmek için yola çıktıklarını belirten Dönen; “Bende uzun bir süre çiftçilik yaptım, pamuk ve tütün ektik. Dolayısı ile sizlerin sorununu ancak sizlerin sorunu yakından bilen insanlar çözebilir. Çiftçilerin, tarlada çalışanların derdini en iyi bilenlerden biriyim. Bakanlık yaptığım dönemde ovanın sulama sıkıntısı çözmek için kılavuzlu barajını projesini ihale ettik. Türkoğlu’na kadar getirdik. Yıllar geçti, anlaşılan projeye önem gösteren biri olmamış” dedi. Dönen, ovadaki çiftçinin zor günler geçirdiğini belirterek, sorunların ancak ortak akıl ile çözülebileceğini de ifade etti.

mehmet dönen8

Çiftçiler ve tarlada çalışan tarım işçileri ise Dönen’i karşılarında görünce şaşırdıklarını belirterek; “Sizlerin bizleri ziyaret etmesi bizleri çok duygulandırdı. Yıllardır bu tarlalara siyasetçi girdiğini görmedik. Sizlerin bakanlık yaptığı dönemde birçok faydanızı gördük. Ozaman ki pamuk fiyatları ile şimdiki pamuk fiyatları aynı, değişen bir şey yok!” diyerek dert yakındılar.

Sıkıntılarını da anlatan çiftçiler ve çalışanlar; “Kışın gelmesinden korkuyoruz. Elektrik sıkıntısı var. Bu ayrı bir maliyet! Ayrıca geçen sene sel bastı. Şu ana kadar drenaj kanalları açılmadı. Gübre fiyatları el yakıyor. Bir daha sel baskını olursa her şeyimizi kaybedebiliriz. Sulama suyu sıkıntısı çözülmedi. Ne olacak bilemiyoruz. Allah çiftçiye yardım etsin” şeklinde görüş beyan ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından Dönen, tarlada çalışan çocuklar ile bir araya gelerek onlara çeşitli hediyeler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here