Direnişçi Annelerden Tek Ses; “Direnişe Devam”

0
60

direnişçi anneler1Gezi Parkı protestoları sırasında farklı zamanlarda hayatlarını kaybeden Antakyalı gençlerin annelerinin yaptığı yürüyüş çağrısı yankı buldu.

Antakyalı annelerin çağrısını yaptığı yürüyüş Uğur Mumcu Meydanı’ndan başladı. Yürüyüşte Ali İsmail’in, Medeni’nin, Ethem’in, Ahmet’in anneleri yer aldı. Annelerin direnişte hayatını kaybeden çocuklarının resimlerini tuttuğu ve en önde olduğu yürüyüşe Antakya’daki tutuklu direnişçilerin anneleri de katıldı. Armutlu’da, Abdullah Cömert’in ve Ahmet Atakan’ın öldürüldüğü yerlere anneleri temsilen 6 karanfil bırakıldı. Yüzlerce kişi, direnişçiler için saygı duruşunda bulundu.

Armutlu BP önüne gelindiğinde anneler, herhangi bir saldırının yaşanmamasına karşı polisler ile kitle arasına zincir kurdu. Burada yapılan oturma eyleminde, evlatlarını kaybeden anneler birer konuşma yaptı. Ahmet Atakan’ın halkı için canını feda ettiğini belirten Anne Emsal Atakan; “Benim oğlum cesurdu, yürekliydi, delikanlıydı. Halkı için, demokrasi için, özgürlük ve barış için mücadele ediyordu. Ben de başından sonuna kadar onunla birlikteydim. Tayyip iktidarı yıkılana kadar direnmeye devam” diye konuştu.

Anne Sayfi Sarısülük, Ethem’in katili polislere karşı yaptığı konuşmasında; “Antakyalılar, Armutlular… Ben bugün buraya oğlumun sesini duyarım diye geldim. Ama duyamadım… Ama yan tarafıma baktım ki (polislere bakarak) katilleri burada. Biz onların peruğunu mahkeme günü düşürdük. Tayyip’in, katillerin peruğu düştü” dedi.

Emel Korkmaz da oğlu Ali İsmail için bir konuşma yaptı. Anne Korkmaz; “Ölüm bizi Eskişehir’de buldu. Ali, Gezi eylemlerinde zalimlerin çelmesine takıldı. Ama Ali burada, aramızda. Ali’şim gitti ama nice Aliler bıraktı bana” diye konuştu.

“Bu karakolları çocuklarımıza mezar olsun diye mi yapıyorlar” diyen Medeni’nin annesi Fahriye Yıldırım devlet teröründen bahsederek; “Benim oğlum 18 yaşında öldü. Biz çocuklarımızı 18 yaşına kadar büyütüyoruz, yiğit evlatlar yapıyoruz. Sonra bir devlet çıkıyor öldürüyor. Oğlum karakol protestosunda oturma eyleminde öldürüldü. Zaten bir karakol varken ikincisine ne gerek var?” dedi.

Bine yakın Antakyalı kadının katıldığı yürüyüşe erkekler de kaldırımlardan yürüyerek destek verdi. BP önünden Gazi Mahallesi’ne devam eden Antakyalı annelerin yürüyüşü gökyüzüne dilek fenerleri bırakarak sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here