Oda Başkanı Akın, Taksicilerin Sorunlarına Çözüm Arıyor

0
63

şoförler odası2Taksicilerin şehir dışı yolcu taşıma konusundaki sıkıntılarına değinen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, bu konuda bir takım girişimlerinin olduğunu söyledi. Başkan Akın, şehir dışından yolcu alma olmasa da aldığı yolcuyu geri getirme konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İskenderun’da bulunan taksici esnafının “Şehir dışından yolcu getirmemiz durumunda ceza alıyoruz. Bu konuda oda yönetimimizden çözüm bekliyoruz” yönündeki söylemlerine açıklık getiren Şoförler Odası Başkanı Akın; “Daha önceden şehir dışına hiçbir şekilde yolcu götürülemiyordu. Bu konuda yapmış olduğumuz girişimler neticesinde tek taraflı götürmelerine imkan sağladık. Elbette götürdükleri yolcuyu geri getirmeleri de taksici esnafımızın hakkıdır. Bu konuda da iki yıldan beri girişimlerimiz devam etmektedir. Gidiş geliş uygulaması turistik bazı yörelerde mevcut, temenni ediyoruz ki bu uygulama tüm ülke geneline yayılır” dedi.

Kent dışı yolcu taşıma konusunda A1 belgesinin olması gerektiğine de işaret eden Başkan Akın, bir çok taksici esnafının bu belgeyi alacak imkanının olmadığına da vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here