Doku Nakliyle Bacağı Kesilmekten Kurtuldu

0
184

gelişim-doku nakliArsuz İlçesi’nde motor kazası geçiren Cabir Aslan’ın bacağına doku nakli gerçekleştiren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. L. Tugay Seküçoğlu, Aslan’ı sakat kalmaktan kurtardı.

Yaklaşık iki ay önce trafik kazası geçiren Cabir Aslan, kazada yaşadığı travma nedeniyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Yaklaşık bir ay süren yoğun bakım süreci sonrasında Cabir Aslan, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvurdu. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seküçoğlu yönetiminde başarılı bir ameliyat geçiren Aslan, eski sağlığına kavuştu.

Operasyonda, karşı bacaktan hazırlanan kalın bir dokunun, yaralı bacağa özel yöntemlerle nakledildiğini belirten Op. Dr. L. Tugay Seküçoğlu; “Hastamız geldiğinde, kemikleri açıktaydı ve bacakları işlev göremeyecek durumdaydı. Cabir’i hemen ameliyata aldık ve özel bir yöntemle bacağına doku nakli uyguladık. Ameliyatın ardından Cabir’i yaklaşık bir ay boyunca çok ciddi bakıma aldık. Hemşire, hasta bakıcı ve aile yakınlarının da yoğun ilgisiyle, Cabir’i eski sağlığına kavuşturduk” açıklamasında bulundu.

Yaşadığı kaza sonrası doktoru sayesinde sakat kalmaktan kurtulduğunu ifade eden Cabir Aslan ise; “Güzel bir günün sonrasında motosiklet kazası yaptım. Kask kullanmamıştım. Yaşadığım travma nedeniyle yaklaşık üç hafta kadar, başka bir hastanenin yoğun bakımında kaldım. Bu süreçte, ayağımın kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldım. Daha sonra Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne geldim. Hastanede ileri teknolojiyle yapılan ameliyatla, sol bacağım kesilmekten kurtuldu. Doktorum Tugay Seküçoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here