Balıkçılar Mavi Sulara ‘Endişeli’ Çıktı

0
100

balık yasağı1Mevsim Normallerinin Üzerindeki Hava Sıcaklığı Düşündürüyor…

Gırgır’la Balık Avlama Yasağının 1 Eylül’den kalması ile sabahın erken saatlerinden gırgırcılar, denize açıldılar. Konu hakkında bilgi veren Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen, 1 Eylül’de gırgırcılar için yasağın kalktığını, 15 Eylül’de de troller için yasağın kalkacağını belirtti.

Yasağın kalkması ile deniz açılan İskenderunlu gırgırcıların, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığının endişesi ile ‘vira bismillah’ dediğini dile getiren 2’ci Başkan Celal Bilen; “Havalar sıcak ama bakalım neler olacak! Tüm balıkçılarımızın şansları bol olsun. Balık, biraz Allah ve Deniz arasındadır. İnşallah bütün balıkçılarımızı sezona iyi başlarlar ve iyi de bitirirler. Onlar için en büyük sorun sıcaklıktır. Birçok Gırgır teknesi 1 Eylül sabahından itibaren denize çıktı. Bundan sonra da denize açılan balıkçıları göreceğiz” dedi.

Trol ile avlanan balıkçılar için yasağın 15 Eylül’de kalkacağına da vurgu yapan Celal Bilen; “Trollerin denize açılıp, ne gibi farklı deniz çeşitleri ile geri döndüklerinde o zaman denizin bereketini göreceğiz. Balık sezonunun nasıl olacağı o zaman belli olacaktır. Ağları ve bereketleri bol olsun” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here