‘Dershaneler Kapanırsa Kimse Mutlu Olmaz!’

0
228

itso-dershaneler1Dershaneler Birliği İTSO Yönetimini Ziyaret Etti

İskenderun Dershaneler Birliği  Başkanı  Atilla Karakayalı, İskenderun Dershaneler Birliği Genel Sekreteri Yılmaz Tunç,  Simya MEF Dershanesi Müdürü Abdullah Ertaç, Güney Kampus Vip Dershanesi Müdürü Recep Yıldırım, FEM Dershaneleri İskenderun Müdürü Tahsin Koçak, Final Dershaneleri Müdürü Orhan Sahilli, Uğur Dershanelerinden Mustafa Uçan ile Maltepe Vip Dershanesinden Nimet Bozoğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nı ziyaret ederek, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Başkan vekili Çağrı Belibağlı ile görüştüler.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ülkenin geleceğini belirleyecek insanlar yetiştiren dershanelerin kapanmaması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, dershane yöneticileri ile yaptığı toplantıda; “Türkiye genelinde olduğu gibi şehrimizde de dershaneler ihtiyaç olduğu için kamusal hizmet veriyor. Ben de bir eğitimci olarak öğrencilerimizin dershanelere gitmesinde hiçbir sakınca görmüyorum. Sınav sisteminin olduğu bir ülkede dershanelere mutlaka ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ülke genelinde 4 bin civarında dershane var.

Bu dershanelerin kapatılması ile eğitimde çok büyük sorunlar yaşanabilir. Dershanelerin kapatılması ile kayıt dışı eğitimler de başlayabilir. Tüm bu sorunların çözümü için dershanelerin eğitimlerini sürdürmeleri gerektiğine inanıyorum. Türkiye genelinde 4 bin dershane ve 3 bin 600 özel okul var. Burada binlerce kişi evlerini bu yolla geçindiriyorlar. Temennimiz bu eğitim kurumlarının kapanmaması yönündedir” dedi.

itso-dershaneler2

Karakayalı; “Eğitimcilerin Sesine Kulak Verin”

İskenderun Dershaneler Birliği Başkanı  Atilla Karakayalı ise herkesimin eğitimcilerin bu sesine kulak vermesi gerektiğine vurgu yaparak; “Türkiye genelinde olduğu gibi İskenderun’da da dershanelerin kapatılmasına çok büyük tepkiler var. Bizler eğitimciler olarak son günlerde çok zor günler yaşıyoruz. Dershaneler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veriyor ve sürekli denetleniyoruz. Şu ana kadar dershanelerde her hangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.  5 tane Bakanlığın denetiminde zor şartlar altında faaliyetlerini sürdüren dershaneler, sınav sistemi ile eğitim veren bu ülkede vazgeçilmez kuruluşlardır. Bizler ülkede siyasi kavgaların sona ermesi, dershanelerin kapatılmaması için mücadele veriyoruz. Bu bağlamda dershaneler olarak halkımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan, destek bekliyoruz” diye konuştu.

Koçak; “Neden Okullarda Kurslar Açılıyor?”

İskenderun Dershaneler Biriliği yönetim kurulu üyesi Tahsin Koçak da İTSO ziyaretinde dershanelerde yaşanan sorunlara değindi. İskenderun’daki dershanelerin ücretlerinin ortalama  bin 500 TL civarında olduğuna vurgu yapan Koçak; “Medyada çok abartılı veriliyor, İskenderun’da ise gerçekler ortada. Dershanelerin eğitimde fırsat eşitliği sağlamadığı söyleniyor, oysa Dershaneler asıl fırsat eşitliği sağlıyor. Seviyesi düşük okulları üniversite sınavlarına hazırlıyor, özel okula dönüşen dershanelere teşvik verilecek deniliyor, Türkiye’de 3010 Dershaneden sadece 263 okula dönüşebilir, diğerleri kapanır. Şu an özel okullardaki kontenjanların yüzde 40’ı boş zaten” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki dershanelerin ticarethaneye dönüştürüldüğü söylentilerine de açıklık getiren Koçak; “Ticaret yapmak yasak mı? Dershanelere  gitmek  herkesin hakkı! Dershane ve etütler kapanacak O zaman okuma salonları da kapanacak. Bunlar ücretsiz eğitim veriyor. Mezun öğrenciler dershaneye gitmeyecek mi, Mezun öğrenciler o zaman ne yapacak. O zaman devlet dershane açmak zorunda kalmayacak mı? Hani okullarda eğitim yeterliydi, o zaman neden okullarda kurslar açılıyor? Çelişkili değil mi? Dershaneler kapanırsa, kimse mutlu olmaz, veli de, öğretmen de, öğrenciler de bunlara dahil” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here