Arsuz Adaylığı İçin 2 Aşamalı Ön Seçim!

0
58

chp arsuz adaylığıCHP’deki Karar Değişikliği Aday Adaylarını Şaşırttı

Yaklaşan mahalli idareler seçimi ile ilgili Arsuz’dan Belediye Başkanlığına aday adayı olan CHP’li Adaylar, genel merkezden yapılan karar değişikliğiyle şaşkına döndü.

Genel Merkez tarafından daha önceden açıklanan ‘Adayını Halk Belirleyecek’ söylemi üzerine aralıksız bir şekilde alan çalışması yaparak seçim hazırlıklarını sürdüren aday adayları, daha sonra ‘adayları parti üyeleri belirleyecek’ yönündeki duyumlar üzerine soluğu Ankara Genel Merkez’de aldılar.

MYK öncesi, parti üyelerinin adayı belirleme konusunda bir karar alınmasının büyük sıkıntı doğuracağını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerine anlatan aday adayları; “Bu noktadan itibaren yapılacak karar değişikliği hem vatandaşlar tarafından tepkilere neden olur, aday adayları arasında da sıkıntı yaratacaktır. Çünkü adayı halkın seçeceği söylendiğinden bizler de alan çalışması yapıyorduk. Ümit ediyoruz ki, MYK’da yapılan görüşme sonunda yeni yöntem konusunda ısrarcı olunmaz” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

Yapılan görüşmelerin ardından gözler konuyla ilgili olarak MYK toplantısına çevrilirken, MYK’dan da şaşırtan bir sonuç çıktı.

Edinilen bilgilere göre; MYK, aday adayları arasından ilk 4’ünün parti üyeleri tarafından belirlenmesi, belirlenen bu 4 aday adayı arasından Arsuz Belediye Başkan Adayını da halkın seçmesi kararına vardı. Buna göre Arsuz’da ön seçim iki aşamalı olacak!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here