Cumhuriyetimizin 91’nci Yıl Kutlamaları

0
285

cumhuriyet coşkusu3Cumhuriyetimizin ilanının 91. kuruluş yıldönümü kutlamaları İskenderun’da da dün başladı. Protokolün Atatürk Anıt Alanında toplanarak Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunması ile başlayan kutlama etkinlikleri çerçevesinde bugün ise saat 10.00’da Atatürk Bulvarında resmigeçit töreni gerçekleştirilecek.

cumhuriyet coşkusu4

Cumhuriyetimizin ilanının 91. kuruluş yıldönümü kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi İskenderun’da da dün başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, protokolün Atatürk Anıt Alanında toplanarak Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunması ile başladı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde bugün ise saat 10.00’da Atatürk Bulvarında resmigeçit töreni gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Bayramı, 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim’de kutlanmaktadır. Ülke genelinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de milli bayram olarak kutlanmakta olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında dün kentimizde de çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

cumhuriyet coşkusu5

Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirilen Törene, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askeri erkân ve çok sayıda olmasa da halk topluluğu katıldı. Törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediyesinin çelenklerinin sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, şanlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

cumhuriyet coşkusu6

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugünse saat 09.30’da Kaymakamlık binasında protokolün tebrikleri kabul etmesi ile devam edecek. Tebrikatın ardından Atatürk Bulvarına geçilecek, kutlama törenleri burada Askeri Birliklerin, Öğrencilerin ve Mesleki Kuruluşların katılacağı tören geçişi ile son bulacak.

Bugün ayrıca saat 10.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanında milli imkânlarla inşa edilen TCG Karpaz Gemisi, TCSG 304 gemisi ile DEGAK 10 isimli bot ve İskenderun Deniz Müzesi halkın ziyaretine açılacak.

cumhuriyet coşkusu7

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here