Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor!

0
114

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarıyla omuz omuza savaşarak sınırlarını çizdikleri Türkiye’de, daha sonrasında saltanatı yıkarak 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyetimizin 89. yılı, bugün tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri bir gün öncesinden başladı. 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00’da Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunuldu ve Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.

Bugünkü kutlamalar ise sabah 09.30’da Kaymakamlık binasında tebriklerin kabul edilmesiyle başlayacak. Tebrikatın ardından, Atatürk Bulvarında gerçekleştirilecek törene geçilecek. Buradaki tören, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak ve İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması, şiirler okunması, halk oyunları gösterileri ile devam edecek ve tören geçidi ile sona erecek. Hava muhalefetinin olması halinde de resmigeçit töreni yapılmayacak, diğer etkinlikler de Belediye Kültür Sarayı’nda icra edilecek.

Sosyal Etkinlikler Coşkuyu Artırdı

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla aynı gün akşam saat 20.00’de Belediye Kültür Sarayında Musiki konseri verilecek. Cumhuriyet Bayramı sportif faaliyetleri kapsamında 16 Ekim’de başlayan futsal, basketbol, voleybol, masa tenisi, plaj futbolu, kort tenis müsabakaları da 5 Kasım 2012 tarihine kadar devam edecek. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Koşusu da 20 Ekim Cuma günü anıt alanında gerçekleştirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here