Culha; “Milletvekilleri Bu İşi Halletmeli”

0
84

nazım culha1Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Culha, Elektrik Sorununa Değindi…

Kentimizde yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek için dört yıl önce başlatılan şehir şebekesinin kısmi yeraltına alınma çalışmasının ihalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile takıldığı yargı süreci, devam ediyor. Konuya dikkat çeken Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Nazım Culha; “Bölge iktidar milletvekilleri halen devam etmekte olan yargı sürecini beklememeli, bir an önce yatırımlar yapılıp bu işi halletmeleri gerekiyor” dedi.

İskenderun’da kısmi şehir elektrik şebekesinin yeraltına alınması ile ilgili başlatılan çalışmanın, yapılan ihalenin yargıya taşınmasından dolayı çok yavaş ve devletten ayrılan bütçe ile yapılmaya çalışılsa da elektrik kesintilerinin önüne geçilmiyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Nazım Culha, bu konuyu her fırsatta dillendirdiğini anımsatarak; “Bildiğim kadarıyla elektrik şebeke çalışmaları şu anda durmuş durumda. Kamuoyuna demeçler verilerek bu konuya dikkati çekmeye ve sorunun yetkililerce biran önce çözüme kavuşmasına çalışıyoruz. Bu sorun ile ilgili bölgemizin siyasi kanadının bir şeyler yapması lazım. Sayın milletvekillerimiz, Avrupa Birliği destekli olan bu projenin halen yargı aşamasında olmasını mazeret olarak sunuyorlar. Bence milletvekilleri halen devam etmekte olan yargı sürecini beklememeli, bir an önce yatırımlar yapılıp bu işi halletmeleri gerekiyor.

Kentimizde yapılarda kat artıştı ve yeni yapılaşmalar oldukça enerji ihtiyacı daha da artmaktadır. Kabloların sadece yeraltına alınması kentin elektrik sorununu çözmeyecektir. Yeni trafoların da kurulması gerekir. Kentimizde hazırlanan ve belediye meclisince de onaylanan revizyon imar planıyla yapılacak çalışmaları Tedaş da dikkate almalıdır. Sorun şudur ki, mevcut yapılaşmada elektrik sorununu çözememişken, yeni imar planının hayata gireceğini düşününce işimiz zor” dedi.

Hatay dahil altı ili kapsayan Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin TEDAŞ’a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi veren Enerjisa devrinden kaynaklanan bir kargaşa halinin olduğunun da altını çizen Culha, Enerjisa’nın yetkiyi 1 Ağustos’ta alacağını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here