Çakır; “PYD’nin Özerklik İsteği, BOP Planının Bir Parçasıdır”

0
84

temad açıklama3Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İskenderun İlçe Başkanı Kazım Çakır, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TEMAD İlçe Başkanlığı’nda sorularımızı yanıtlayan Başkan Çakır, PKK’nın Suriye’deki kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD)’nin Suriye’nin kuzeyinde özerklik istemesini, Büyük Ortadoğu Projesi’ndeki (BOP) planların bir parçası olarak gördüğünü belirtti.

Uzun süredir BOP haritalarının bir yerlerde dolaştığını söyleyen Çakır; “Bizler ülkemizin parçalanmasını, bölünmesini istemeyiz. Bu vatanın bedelini kanımızla ödedik. Birileri kâğıt üzerinde sınırlarımızı değiştiremez. Bazı güçler bu haritayı bize kabul ettirmeye çalışıyor. Yıllar önce Irak’ın kuzeyinde bir Kürdistan Özerk Bölgesi oluşacak deseler inanmazdık. Ancak gelişmeler BOP’un planlarının somut göstergesidir. Biz hiçbir komşumuzun parçalanmasını istemeyiz. Bize yıllardır PKK birtakım sıkıntılar verdi. Eğer Suriye’de bir Kürt Özerk Bölgesi oluşturulursa biz daha da sıkıntıya düşeriz. Zaten BOP’un öne sürdüğü haritada bu vardı. Bu plan bizler için kabul edilemez” dedi.

Süreçlerin Hiçbiri Bizim Faydamıza Değil!

Yıllardır Oslo Süreci, İmralı Süreci, Barış Süreci gibi süreçlerden geçtiğimizi ancak bu süreçlerin hiçbirinin bizim faydamıza olmadığını savunan Çakır; “Bizim devlet politikamız tek devlet, tek millet olmalıdır!” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) özerk devlet yapısını savunanları da eleştiren Çakır; “Benim bayrağımın yanında başka bir bayrak kabul etmiyorum. En çok rahatsız olduğumuz konular bunlardır” diye konuştu.

PKK’nın şehir yapılanması KCK’nın Güneydoğu’da sözde asayiş birimi kurdukları hakkında sorduğumuz soruyu da yanıtlayan Çakır; “KCK denilen ne olduğu belli olmayan bir örgütün o bölgede sözde asayişi sağladıkları söyleniyor. Maalesef bu faaliyetlere göz yumuluyor. Burada bir ihmal söz konusu! Şimdiden ileriye dönük bir polis teşkilatı kuruyorlar” şeklinde konuştu.

Suriyeli Mültecileri Plansız Ağırlıyoruz

Suriye’den gelen mültecilerin durumlarını da değerlendiren Çakır; “İskenderun’da Suriye’den gelen mültecilerin dilencilik yaptığını gördüğümüzde içimiz sızlıyor. Onlar ülkelerindeki savaştan dolayı yerlerini yurtlarını kaybetmiş ve buraya sığınmışlardır. Onlar bizim misafirimiz ve biz misafirlerimize asla dilencilik yaptırtmadık bu güne kadar.

Daha önce 80’li yıllarda Bulgaristan’dan mülteciler geldi, daha sonra farklı ülkelerden mülteciler geldi. Onları en iyi şekilde misafir ettik. Fakat Suriyeli mültecileri plansız şekilde ağırlıyoruz. Biz büyük bir devletiz. Fakat aynı zamanda ekonomik anlamda iyi olmayan bir devletiz. Mültecilerin burada daha iyi şartlarda misafir edilmesi için gereken çalışmalar yapılmamıştır” dedi.

Son olarak siyasetçilerin birbirlerine karşı olan üsluplarına da değinen Çakır; “Siyasetteki üslup seviyesinin son derece düşmüş olması da bizi son derece rahatsız ediyor. Şu an kahvelerimizde, sokaklarda kullanılan dil, kullanılan hitap şekli siyasetçilerimizden daha iyi” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here