Culha, Arsuz’un Trafiğini Rahatlatacak Projelere İmza Atıyor

0
66

arsuz-yol projesi1Arsuz’un daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin çehresini değiştirecek bir projeyi hayata geçirmek için gerekli adımları attı. Başkan Culha bu kez, Arsuz şehir merkezinde trafiği önemli ölçüde rahatlatacak bir çalışma için girişimde bulundu. Culha, imar planında yer alan, Deniz Caddesi üzerindeki 15 metrelik yolun açılması için Adana Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’na başvurarak, açılacak olan yol üzerinde jandarmaya ait bulunan bazı yapıların imar yoluna çekilmesini talep etti.

Arsuz’un kaderini değiştirecek olan iki ayrı yol çalışması hakkında bilgiler veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Jandarmanın önünden geçip giden yol, imar planında 15 metre olarak görünüyor. Bu yolun geçtiği alanda jandarmaya ait bazı yapılar yer alıyor. Bu yapıların imar yoluna çekilmesi için Adana Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’na gerekli başvuruyu yaptık. İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı olumlu bir görüşle Milli Savunma Bakanlığı’na, Milli Savunma Bakanlığı da olumlu bir görüşle durumu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bildirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan da olumlu yazısı gelirse, inşallah bu yolu yaza açmayı planlıyoruz.

Anılan bölge aynı zamanda birinci derece sit alanı! Bu nedenle yolun açılması Anıtlar Yüksek Kurulu’nun ve Müze Müdürlüğü’nün görüşü ve izniyle de ilgilidir. Biz askeri bölgedeki girişimleri sürdürürken, Müze Müdürlüğü’ne de gerekli müracaatı yaptık. Müze Müdürlüğü’nden ekipler gelip gerekli etütleri yaparak Anıtlar Yüksek Kurulu’na görüşlerini bildirdiler. Karar olumlu çıkarsa askeri birliklerle duvarın yıkılması ve yol açıldıktan sonra yeniden inşa edilmesi için bir sözleşme imzalayacağız.

Bu yolu, İskenderun istikametinden Konacık-Höyük istikametine giden araçlarımız kullanacak. Dolayısıyla Paşa Çeşmesi olarak anılan Akdeniz Caddesi’ni gerekirse trafiğe kapatarak, yaya yolu olarak kullanılmasını sağlayacağız. Yine Konacık istikametinden İskenderun istikametine giden araçlarımız için 20 metrelik bir yol projemiz var. Bu yol üzerinde Büyükşehir Belediyesi ile projelendirdiğimiz bir köprü projemiz de yer alıyor. Bu köprüyü yapıp 20 metrelik yol uzantısını Arsuz yolunun çıkışına kadar bağlayacağız. Ancak bu yolun açılması da bölgede mülk sahiplerinin, mülkü terk etmesine bağlı. Şu anda da bunun çalışması içerisindeyiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here