Çolakoğlu; “CHP İktidarında Devlet, Önce İnsan-Yurttaş İlkesine Göre Yeniden Yapılandırılacaktır”

0
103

ender çolakoğlu30CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu“CHP İktidarında Devlet, Önce İnsan-Yurttaş İlkesine Göre Yeniden Yapılandırılacaktır”

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu, TMMOB Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği’ni ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Çolakoğlu, Mimarlar Odası İskenderun Temsilcisi Koray Tanın ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Çolakoğlu; “2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmak, sizin meslek odası olarak sorunlarınızı dinlemek, öneri ve görüşlerinizi almak, hem de kendi açımdan mimarlığın ana konusu olan kentleşmeye, mevcut hükümetin konuyla ilgili yanlışlarını kendi açımdan değerlendirmeye ve Cumhuriyet Halk Partisinin sivil toplum kuruluşlarına nasıl baktığını, mimarlar odasının ana konusu olan güzel kentlerin nasıl yaratılacağı hususunda partimin görüşlerini sizlerle paylaşmak için buradayım. Mimarlar odası, ülkede demokrasiyi, özgürlüğü, demokrasinin evrensel değerlerini, hakkı, hukuku, kardeşliği bugüne kadar en iyi temsil eden, meslek kuruluşu olarak en önde gelenlerden bir tanesidir. Meslektaşlarının eğitimine, gelişimine katkıda bulunmak, ülkenin modern bir şekilde kentleşmesini sağlamak, alt yapısının ve üst yapısının düzgün bir şekilde dizayn edilebilmesine katkı sunmak gibi ana görevleri yanında ülkenin temel sorunları konusunda da her zaman olumlu görüşleri olan, mücadele eden odanızın toplumsal konulardaki göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum. Mevcut iktidarın sivil toplum kuruluşlarına, demokrasiye, insan haklarına, temel özgürlüklere karşı tavrını değerlendirirsek sonucu görmüş oluruz. Meslek örgütlerine uygulanan baskıda, mevcut hükümetin bu kuruluşlara olan bakış açısının net olarak göstergesidir” dedi.

ender çolakoğlu31

Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağdaş sosyal (toplumcu) demokrasi anlayışının odağında insan olduğunu vurgulayan Çolakoğlu; “CHP’nin çıkış noktası, “hakkı, hukuku, özgürlüğü, emeği, kimliği, kültürü” ile insandır, toplumdur, halktır-yurttaştır. Demokrasi, sürekli geliştirilmesi gereken bir yönetim biçimidir. Demokrasiyi tüm özellikleri ve güzellikleriyle gerçekleştirmek, demokrasinin kesintilere uğramasını önlemek, önce insan-yurttaş anlayışımızın vazgeçilmez çizgilerinden biridir. CHP iktidarında devlet, önce insan-yurttaş ilkesine göre yeniden yapılandırılacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının meslek örgütlerinin sorunlarının çözümünde, savunduğu temel anlayışlar nedeniyle en önemli çıkış noktası olacağını düşünüyorum. CHP’nin, meslek örgütlerinin içinde bulunduğu sorunların çözümünü sağlayacak iletişimi, aklı ve iradeyi ortaya koyacağına inanıyorum” diye konuştu.

Mimarlar Odası İskenderun Temsilcisi Koray Tanın, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Dr. Ender Çolakoğlu’na başarılar diledi. Konuşmaların ardından ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here