Çocuklarda Grip Salgınına Dikkat!

0
68

gelişim-gribe dikkatKış aylarının yaklaşmasıyla beraber, çocuklarda sık görülen grip salgınına karşı anne babalara uyarılarda bulunan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turan, grip salgınına karşı en etkili önlemin grip aşısı olduğuna dikkat çekti.

Yüksek ateş, öksürük, burun tıkanıklığı ve kulak ağrısı şikâyetleriyle gelen çocuklarda artış yaşandığını kaydeden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turan, aileleri grip salgını karşısında uyararak; “Grip, bulaşıcı olan ve ateşle seyreden, salgınlara yol açan bir solunum yolu hastalığıdır. Özellikle sonbahar ve kış başlangıcında çok sık karşılaştığımız gribal enfeksiyonlar, yeterli tedbirler alınarak, ciddi oranda azaltılabilir. El hijyenine dikkat etme, sağlıklı ve düzenli beslenme, düzenli uyku, kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durma, hastalık riskini azaltmaktadır” açıklamasında bulundu.

“Grip Aşısı, Gripten Korunmanın En Etkili Yolu”

Altı aydan büyük çocuklara grip aşısı yaptırmanın gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Emin Turan; “Çocuklar, kalabalık ve kapalı ortamlarda birlikte oldukları için gribal enfeksiyon riskini arttırmaktadır. Bu nedenle, çocuklar teneffüs aralarında mutlaka açık havada bulunmalı, giyimine dikkat etmeli ve düzenli beslenmelidir. Grip aşısı, her ne kadar toplumda fikir ayrılıklarına sebep olsa da, gripten korunmanın en önemli yoludur. Ekim ayı, grip aşısı yaptırmak için ideal zamandır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here