“Siyasi Firiklerimizi, İktidara Taşımak İçin Mücadele Ediyoruz”

0
62

yılmaz şahutoğlu8CHP Milletvekili Aday Adayı Şahutoğlu, Payas, Dörtyol ve Erzin’de Partililerle Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili aday adayı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Payas, Dörtyol ve Erzin’de partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Ziyaretin ilk durağı Payas’ta söz alan İlçe Başkanı Rafet Özkaya, bir önceki genel seçimlerde Şahutoğlu’nın parti tabanına kendini çok iyi anlattığını vurguladı.

CHP’li Özkaya ‘Ben değil biz anlayışıyla’ Hatay’ı karış karış gezmiş, partililerin gönlünde taht kurmuş, 10. sırada olmasına karşın birinci sıradaymış gibi azimle çalışmış olan milletvekili adayı Şahutoğlu’na çalışmalarında başarılar dileyerek; “Bir milletvekili daha nasıl çıkartırız düşüncesini orada gösterdi. Ben değil biz ile hareket etmesini çok iyi gösterdi. Vatana millete hayırlı olsun, bizlere hayırlı olsun” diye konuştu.

CHP Dörtyol İlçe Başkanı M. Kemal İncesu da genel seçim sürecine yavaş yavaş girildiğine işaret ederek Şahutoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek başarıyı, çalışmaktan başka yerde görmediklerini, insanlara ulaşmak, onları kazanmak zorunda olduklarının altını çizdi.

Erzin İlçe Başkanı Ali Sarar ise, Dr. Şahutoğlu’nun ülkenin gidişatının tüm Cumhuriyet Halk Partililer gibi kendisini de endişelendirdiği düşüncesiyle milletvekili olmak için aday adayı olduğunu ifade ederek; “Yapılacak olan genel seçimlerde Cumhuriyet söz konusu, varoluş veya yok oluş söz konusu. Biz de Sayın Şahutoğlu hocamıza bu süreçte yardımcı olmak zorundayız” dedi.

yılmaz şahutoğlu9

Örgütlü Olamayan Başarılı Olamaz

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu da örgütlerin bir siyasi hareketin hem beyni, hem de omurgası olduğunu vurgulayarak; “Örgütlü olmayan bir çalışmanın hiçbir zaman başarılı olmayacağına inanıyoruz. Örgütler bizim kendi yuvamız. Tabanın içinden gelen bir insanım. Bir siyasi hareketin başarılı olabilmesi için örgütlü çalışmanın önemine inanıyorum. Geçen dönem 10. sıra milletvekili adayıydım kazanabilecek bir konumda olmamama karşın bir fazla milletvekili çıkartabilmek için hep sizlerle beraber var gücümüzle çalıştık” şeklinde konuştu.

“Kişisel İstikbal Peşinde Değiliz”

Kişisel istikbal peşinde koşan bir insan olmadığına vurgu yapan Şahutoğlu; “Çok şükür meslek ve konum icabı, gelecek kaygısı duyan yapıda, konumda bir insan değilim. Ben sahip olduğum siyasi firiklerin iktidara taşınması konusunda kaygı duyuyorum, bunları iktidara taşımak için mücadele ediyoruz. Bu fikirler kiminle iktidara taşınacaksa o insanların arkasında durmaya da her zaman kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yılmaz Şahutoğlu ile olacaksa, Yılmaz Şahutoğlu’yla, Yılmaz Şahutoğlu’ndan daha nitelikli biri çıkar, tabanın gönlünü, takdirini kazanırsa onun arkasında da duracağımı belirtmek istiyorum.

Şu anda ülkenin içinde bulunduğu, hem sosyal, hem siyasal atmosfer ciddi bir sıkıntı oluşturmakta, çevremiz ateş çemberiyle sarılmış durumda, bu aşamada bizim mücadelemizde öncelikli olarak kendi içinizde birliği, beraberliği, sevgiyi, dayanışmayı tesis etme zorunluluğumuz mevcut. Bu gezilerimizin bir amacı da bu, önce birbirimizi seveceğiz, saygı duyacağız. Birbirimizin hareketine destek olmak zorundayız. Her zaman örgütlü hareket etmeye yatkın bir insanım. Böyle bir gelenekten geldik, bundan sonraki süreçte de böyle devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here