Çocuklar Kütüphane ve Tiyatro ile Buluşacak

0
76

çocuk kitapları haftası1Dünya Çocuk Kitapları Haftası Kutlamasında çocuklar Kütüphane ve Tiyatro ile buluşacak. Kasım ayının 2. haftası olan, 10-14 Kasım tarihleri arasında yapılacak etkinliklerde 540 çocuğun kitap-kütüphane ve tiyatro ile buluşması sağlanacak.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, kütüphanede buluşacak olan çocuklara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin edilen kitapların dağıtılacağını, kütüphane hizmetlerinin tanıtılacağını ve kitap okuması yapılacağını duyurdu.

Programı anlatan Yaman; “Program şöyle olacak; Pazartesi 13.00’de kütüphanede buluşacak çocuklar kitap okuma saatinden sonra tiyatroya götürülecektir. Diğer günler ise sabah 9.00’da kütüphaneye gelecek çocuklar, 10.00’da, öğleden sonra da 13.00’de kütüphane de okuma yapan çocuklar saat 14.00’de Kitap okuma saatinden sonra Kariyer Sanat Merkezine götürülecek ve “Kitap Perisi” adlı tiyatro izlettirilecektir. Kütüphaneler arası işbirliğini ve farklı yerlerdeki çocukların yaşıtlarıyla tanışıp kaynaşması için Kırıkhan İlçe Halk Kütüphanesi Okuyucularından 25 çocuğumuzda etkinliklerimize katılacaktır. Ayrıca hafta dolayısıyla okuyucu hizmetine yeni sunulacak çocuk kitaplarının da sergisi yapılacak.

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinin organize ettiği Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri için özel olarak oyun hazırlayan Kariyer Sanat Merkezine, çocuklara armağan edilecek kitapları temin eden Milli Eğitim Müdürlüğüne ve çocukların kütüphane ve tiyatro ile buluşmasını sağlamak üzere Kütüphanemize sponsorluk yapan BEFESA SILVERMET İskenderun Çelik Tozu Geri Dönüşümü A.Ş’ne kültüre ve sanata katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here