Civelek; “Su Artık Kıt Bir Kaynaktır”

0
78

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayarak, suyun insan yaşamı için önemine vurgu yaptı. 22 Mart’ın, 1993 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla Dünya Su Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Civelek, insan için vazgeçilmez bir yaşam kaynağı olan suyun dünyanın gündeminde olduğunu belirti.

Dünyamızdaki su kaynaklarının sınırsız olmadığını ifade eden Başkan Civelek; “Dünya nüfusundaki büyük artış, küresel iklim değişikliğinin getirdiği olumsuz faktörler ve çevre kirliliğinin su kaynaklarını etkilemesi gibi pek çok nedenle su artık kıt bir kaynaktır. Suya erişim yaşamsal önemde bir dünya sorunu haline gelmiştir.

Birleşmiş Milletler ve UNESCO su sorunuyla dünya ölçeğinde yakından ilgilenmektedir. Bu yıl Dünya Su Günü ana teması “Su Dayanışması” olarak belirlendi. Sorun global olarak ele alındığında suyun yönetimi, güvenliği, paylaşımı artık uluslararası stratejik bir boyut kazanmıştır. Su sorunu sürekli büyüyen ve gelişen kentlerimizin ana sorunudur. Suya erişim temel bir insan hakkıdır. Aynı zamanda kentsel yaşam için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.

Dünya Su Günü’nde suya erişim olanağı bulamayan insanları düşünerek, su kaynaklarını korumak, su kaynaklarının kirlenmesini önlemek, suyu israf etmemek ve en önemlisi de suyun yaşamsal önemde kıt bir kaynak olduğu bilincini yaygınlaştırmalıyız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here