Cinleri Bu Kez Polis Çarptı!

0
217

cin çetesi yakalandıİskenderun’da dün sabahın erken saatlerinde yapılan bir operasyonda dolandırıcı çetesi çökertildi. Sahte şeyhleri de kullanarak tarihi eser ve gömülü altın bulma vaadiyle aralarında CHP Hatay eski milletvekilinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddia edilen çete üyeleri, 3 aylık bir takibin sonunda yakayı ele verdi.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ile İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliğine bağlı 200’e yakın polis, 3 aydan bu yana sürdürdükleri teknik ve fiziki takibe dayalı belirlenen noktalara dün bir operasyon düzenledi. İddiaya göre, aralarında CHP’nin geçmiş dönem milletvekillerinden Abdulaziz Yazar’ın da bulunduğu çok sayıda kişi Arsuz, Karaağaç ve Nardüzü beldesi bölgelerinde tarihi eser ve gömülü altın bulunduğu vaadiyle dolandırıldı. Çevrelerinde kendilerini tanıyan ve güvenen kişilerle temasa geçen çete üyelerinin, bir şeyh tanıdıklarını ve bu şeyhin, bir yerde gömülü altın ve tarihi eser bulunduğunu, bunların sahibinin ise cinler tarafından kendisine iletildiğini söyleyerek belirledikleri kişileri kandırdığı belirlendi.

Dini inançlar kullanılarak yapılan dolandırıcılık olayında mağdura şeyh aracılığıyla cinlerin altınların yerini söylediği ve bu altınların ancak mağdur tarafından çıkartılabileceğinin belirtildiği kaydedildi. ‘Evinde cinler var, ailene zarar verecekler. Altınların yerini cinler şeyhe söylüyorlar’ diyerek eski Vekil Yazar’ı buna inandıran çete üyeleri, yaklaşık 6 ayda Yazar’dan 1,5 milyon dolar para aldı.

Aralarında İskenderunlu iş adamlarının da bulunduğu mağdurları daha önceden sahte altınların gömüldüğü noktaya götüren çete üyelerinin Suriye ve Lübnan’dan geldiğini iddia ettikleri sahte şeyhin de bulunduğu kazıda sahte altınları ortaya çıkarttığı belirtildi. Bu sırada merdivenlerden düşen şeyhin üzerine düzenekle yerleştirilen kan rengi boya torbası patlatılarak şeyhin öldüğünün söylendiği ve mağdurun hemen oradan uzaklaştırıldığı öğrenildi. Mağdurdan altınların elden çıkartılması için ve ölen kişinin ailesine verilmek üzere yüklü miktarda para istendiği tespit edildi. Çete bu yöntemle çok sayıda kişiden yaklaşık 8 milyon TL haksız kazanç elde etti.

Polis sabaha karşı çete üyelerine yönelik bir operasyon düzenledi. 12 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda çetenin lideri olduğu öne sürülen Nevzat A. ile bir belde belediye başkanının oğlunun da aralarında bulunduğu 15 kişi, çeşitli tarihi eserler, ruhsatsız tabancalar ve haritaların bulunduğu dokümanlarla birlikte yakalandı.

Nevzat A’nın evine yapılan baskında ise çiftlik evinde Doberman cinsi köpeklerle korunması ise dikkat çekti. Özel Harekât Polisleri köpeklerin saldırısına karşı tedbir almak zorunda kaldı.

Eski Vekil Yazar, bu çete hakkında şikâyetçi olduğunu, ilerleyen süreçte de konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi. Polis, soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here