“Halkımıza İş ve Aş Bulmak İçin Kirli Teknolojiye Muhtaç Değiliz”

0
63

termik karşıtı1Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu ve Termik Santral Karşıtları, Termik Santrallerin Kurulacağı Bölgede Açıklama Yaptı…

İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu ve Termik Santral Karşıtları, dün termik santrallerin kurulması düşünülen bölgede yapımı devam eden içme ve kullanma suyu olarak kullanılacak arıtma tesisinin orada toplanarak, termik santrallere karşı çıktıklarını okudukları bildiri ile bir kez daha dile getirdiler. Platform adına konuşan Oktay Demirkan; “Ülkemize artık kirli teknoloji getirilmesini istemiyoruz! İstihdam yaratmak, halkımıza iş ve aş bulmak için bunlara muhtaç değiliz” dedi ve temiz enerji üreten teknolojilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Yaşamımızı Kirletmeyi Sürdürüyorlar

Konuşmasında termik santrallerin bölgemize vereceği hem sağlık hem de çevresel zararlara vurgu yapan Platform Sözcüsü Oktay Demirkan; “Burası, Aslantaş Baraj’ından İskenderun’a getirilen içme ve kullanma suyu olarak kullanılacak olan suyun kente verilmeden önceki arıtılacağı tesistir. İskenderunlu yıllardır Aslantaş Barajından getirilecek olan içme suyunun hayalini kurmaktaydı. Görüyorsunuz İskenderun sokakları kazılıyor ve içme suyu şebekesi baştanbaşa yenileniyor. Yapılan bütün bu çalışmaların bedeli bir şekilde siz yurttaşlarımızın cebinden çıkmaktadır veya çıkacaktır. Sözde yatırımcı birileri kalkıyor, ben burada termik santral yapacağım, her gün on binlerce ton kömür yakarak, çevreyi hiç kirletmeden elektrik üreteceğim ve onu da devlete satarak para kazanacağım diyor. Sayın yurttaşlar; siz hiç çevreyi kirletmeyen termik santral duydunuz mu? Ülkemizdeki örneklerine bakın, çoğunun işletme ruhsatı bile yok. Yıllardır tüm karşı çıkışlara rağmen yargı kararlarına rağmen üretimlerini sürdürüyorlar. Havayı, suyu, toprağı, ormanlarımızı yaşamımızı kirletmeyi sürdürüyorlar” diye konuştu.

termik karşıtı2

Yaşamı ve Çevremizi Yok Ediyorlar!

AB ülkelerinin, kendi ülkelerinde istemedikleri en kirli teknolojileri ülkemize getirdiklerine işaret eden Demirkan; “Yatırım ismiyle ve çoğu zamanda tarım topraklarımızın üzerine kuruyorlar. İşbirlikçileri aracılığıyla yurt dışından kömür ithal ederek, bunu ülkemizde yakıyorlar. Yaşamı ve çevremizi yok ediyorlar ve elektrik üretiyorlar. Bu elektriği de yine bir çöp teknolojisi olan “Hurdadan demir üreten ark ocağı teknolojisi” fabrikalarında kullanıyorlar. Burada bunlardan 2 örnek var. Bunların her biri bir İskenderun kadar elektrik tüketiyorlar. Hurdayı da Amerika’dan ithal ediyorlar. Biz de bunlara elektrik sağlayacağız diye ülkemizi termik santralarla donatıyoruz” şeklinde konuştu.

Yargı Yolunu Sonuna Kadar Kullanmakta Kararlıyız

Yargı sürecinin henüz başında olduklarını, suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Demirkan; “Yargı yolunu sonuna kadar kullanmakta kararlıyız. Akıl, bilim ve insanlık vicdanı; inanıyoruz ki yaşam için en doğru kararı da verecektir. Bu içme suyu arıtma tesisinin yanı başına yapılacak olan termik santraller, içme suyunuzu kirletecek ve bu kirliliği arıtmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalacağız. Diğer bir deyişle bu kirliliğin bedelini de belediyemiz, dolayısı ile siz yurttaşlarımız ödeyecektir. Bizler bu santrallere karşı çıkıyoruz. Ülkemize artık kirli teknoloji getirilmesini istemiyoruz. İstihdam yaratmak, halkımıza iş ve aş bulmak için bunlara muhtaç değiliz. Temiz teknoloji seçenekleri, temiz enerji üretim teknolojileri de vardır. Hiç kimsenin kazancı, halkımızın çıkarlarının önünde değildir. İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu ve Termik Santral Karşıtları olarak herkesi bu mücadelemize güç ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

5 Haziran’da miting yapmayı planladıklarını söyleyen platform üyeleri, yapılan açıklamanın ardından hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden dağıldılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here