‘Çıkar Çevrelerinin Borazanlığı!’

0
82

dto açıklama1DTO Yönetimi, Başkan Kavsak Hakkında Ortaya Atılan İddialara Yanıt Verdi…

Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şube Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde bir yerel gazetede yayımlanan, Şube Başkanı Bülent Kavsak ile ilgili bazı suçlamaların yer aldığı yorum-haber ile ilgili olarak basın açıklamasında bulundu. Haberdeki iddialara yanıt veren Yönetim Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Transit akaryakıt işlemleriyle ilgili bazı kişi ve firmaların “sipariş”i üzerine kaleme alındığı pek belli olan sözde haberde Oda Şube Başkanımız Bülent Kavsak’ın yerel firmalar yerine İstanbul firmalarının çıkarlarını kolladığı yolundaki iddia en kibar deyimle gerçekle bağdaşmamaktadır.

Akaryakıt temin ve dağıtımının sağlıklı ve düzenli olarak sağlanmasını temin edecek olan Singapur modeli işletmeciliğinin hayata geçirilmesine gayret edildiği bir aşamada Oda Başkanımızı ‘kaçak akaryakıt gündeme gelecektir’ biçiminde uyarmaya gayret etmek en hafif tabirle haddini bilmezlik ve bazı çıkar çevrelerinin borazanlığı şeklinde algılanmıştır.

Hayali İlişki Kuruluyor

Hayretle karşıladığımız bir diğer husus Oda Başkanımızın Azerbaycan Milli Petrol Şirketi SOCAR ile ilişkilendirilmeye çalışılması gayretidir ki bu kesinlikle gerçek dışıdır. Konumuzun SOCAR ile hiç ama hiç ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Hangi amaç, akıl ve mantık ile bu hayali ilişkinin kurulmaya çalışıldığı da bizim muhayyilemizi zorlamaktadır.

Ayrıca haberin başlığı ile haber içeriğinin birbiriyle alakasızlığı söz konusu yazıyı kaleme alan kişinin gazetecilik alanındaki yeterliliğini (!) de ortaya koymaktadır.

Gönül dilerdi ki bu yazı kaleme alınmadan önce Odamızın ve/veya Başkanımızın görüşüne başvurulup haber öyle yazılsaydı… Ancak niyetin bu olmadığı ve Singapur modeli ile çıkarları bozulacak olan bazı kişi veya firmaların karalama yöntemine başvurmaları ve bir gazete ile gazeteciyi de bu amaçla “kullanmaları” bizce ahlak ve vicdan dışı bir girişim olmuştur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here