CHP’li Uyar, İnönü’nü 41. Ölüm Yıldönümünde Andı

0
81

süleyman uyar6Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’nün 41. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

İnönü’nün, örnek yaşantısı, güven ve onura dayalı kişiliği ile sadece dönemine değil, bizlerin yarınlarına da ışık tutmuş önemli bir lider olduğunu vurgulayan Uyar; “2. Cumhurbaşkanımız Merhum İsmet İnönü bugünleri görür gibi, ülke ve ulus düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelede ‘Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur’ sözleriyle bizleri cesaretlendirmiş, 89 yıllık hayatını ülkesi, milleti ve devletine adamıştır. 

İsmet İnönü, İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında, Cumhuriyet’in kurulmasında, Türkiye’nin modern bir ülke olarak gelişip güçlenmesinde ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlemesinde değerli katkılar sağlamıştır. Aziz milletimiz, İsmet İnönü’yü daima saygı ve şükranla hatırlayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here