CHP’li Kamil Turan; “Aday Değilim!”

0
151

kamil turan67 Haziran’da gerçekleştirilen seçimler için CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Mustafa Kamil Turan, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde ise aday olmayacağını açıkladı. Turan hedeflerinin belli olduğunun altını çizerek; “CHP iktidarının ülkemizi güzel günlere taşıyacağına olan inancımız tamdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Kararını sosyal paylaşım sitesi üzerinden duyuran CHP üyesi Turan şu açıklamaları yaptı;

“Sevgili dostlar! Cumhurbaşkanı ve AKP’nin 7 Haziran seçim sonuçlarını kabullenememesi ve demokratik teamüllere aykırı davranması yüzünden ülkemiz 1 Kasım’da olağan dışı bir seçim yaşayacak.

Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki 7 Haziran seçimlerindeki tablo bu kısa sürede çok da fazla değişmeyecek. Ancak daha önce de söylediğim gibi tek başına iktidarda kalmak için her şeyi göze alabilecek, gerekirse ülkeyi savaşa bile sokabilecek muhteris bir yapı ile karşı karşıyayız.

Hatay’da Sayının Artması Önemlidir

AKP’nin 18-20 milletvekili arttırabilme hayaliyle istediği bu erken seçimde, Hatay’da CHP’nin milletvekili sayısını 1 tane bile arttırması çok ama çok önemlidir.

1 Kasım’a kadar olan kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi neferlerinin parti içi mücadeleyi bir kenara bırakarak, bir an bile başka hiç bir şey düşünmeden, en az bir arkadaşımızı daha meclise taşımak için bütün gücüyle çalışması gerektiğine inanıyorum.

Bu nedenle 1 Kasım’daki seçimde Hatay Milletvekilliği aday adaylığına başvurmayacağımı sizlerle paylaşmak istedim. Bu kararım 29 Kasım 2014’te aday adaylığımı açıkladığımda partimizin büyümesi için söylediklerimi ve duruşumu hiçbir şekilde değiştirmeyecektir. Hedefimiz bellidir. CHP iktidarının ülkemizi güzel günlere taşıyacağına olan inancımız tamdır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here