“7 Haziran’da Ne Oldu?”

0
55

hilmi yarayıcı4CHP’li Yarayıcı’dan Soru Önergesi; “7 Haziran’da Ne Oldu?”

 CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, son günlerde başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Hükümet yetkililerince “1 Kasım’da, 7 Haziran seçimlerinde yaşananlar tekrarlanmayacak” yönünde yapılan açıklamaları bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Uzun zamandır ilk defa seçmen iradesinin en geniş haliyle TBMM’de temsilinin  sağlandığını belirten Yarayıcı, yapılan açıklamalarla 7 Haziran seçim sonuçları hakkında şaibe yaratılmasına tepki gösterdi.

1 Kasım seçimlerinin yapılamayabileceği iddialarının yüksek sesle konuşulduğu bu günlerde; Saray ve AKP iktidarının 7 Haziran seçim sonuçları üzerinde şaibe yaratarak  bu yolla seçim sonuçlarına yapılacak müdahalenin alt yapısının hazırlanmakta olunabileceğine dikkat çeken Yarayıcı, 7 Haziran seçimlerinde her ne yaşandıysa somut verileriyle açıklanmasını istedi.

CHP’li Vekil Yarayıcı, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde:

“1.07 Haziran 2015 seçimlerinde “tekrarlanmaması gereken” ne gibi olumsuzluklar yaşanmıştır?

2.Bakanlığınızca milli iradenin sağlıklı bir şekilde oluşmasını engelleyen herhangi bir olay tespit edilmiş midir? Edilmiş ise nasıl bir işlem yapılmıştır?

3.Tespitleriniz sonucu Yargıya intikal ettirdiğiniz herhangi bir olay olmuş mudur?”

Sorularını soran CHP Hatay Milletvekili Yarayıcı, kamuoyunun bu konuda son derece dikkatli olması ve seçmenlerin oylarına her zamankinden fazla bir duyarlılıkla sahip çıkmasının hayati bir önem taşıdığının altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here