CHP Milletvekili Aday Adayı Çolakoğlu, Tüm Bel-Sen’i Ziyaret Etti

0
118

ender çolakoğlu38“Özgürlüklere Sahip Çıkılmalı”

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Tüm Bel-Sen’i ziyaret etti. CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu ve çalışma arkadaşlarını, Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır; “Sizin gibi siyasetin tabanından gelmiş değerli dost ve arkadaşlarımızı meclis çatısı altında milletvekili olarak görmek bizleri mutlu edecektir. Bizler Tüm Bel Sen ailesi olarak emek ve emekçiye önem veren, üyelerimizin hakkını sonuna kadar koruyan sendikal hak ve mücadelede mecliste sesimiz olacak milletvekillerimizin işbaşına gelmesi her zaman arzu ettiğimiz bir olaydır” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu ise; “Önemli bir sendika temsilciliğindeyim. Öncelikle Türkiye’nin neden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu, neden Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesinin artık bu ülkenin kurtuluşu için olmazsa olmaz bir durum olduğunu birkaç cümle ile vurgulamak istiyorum. Bizim baktığımız yerden 12 yıldır ülke bir karabasan içerisindedir. Ülke yönetilememektedir. Ekonomi, iç güvenlik, dış güvenlik, sağlık, tarım, iş hayatı, çalışma hayatı ve eğitim politikaları iflas etmiş durumdadır. Bu ülkenin hiçbir zaman olmadığı kadar sol bir iktidara sosyal demokrasinin evrensel kurallarının hakim olduğu bir ülkeye bir atmosfere ihtiyacı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, toplumsal barışı yeniden tesis edip, insan odaklı çözümler üreterek, ülkemizi huzura, refaha ve istenilen özgürlük ve demokrasinin geliştiği bir ortama kavuşturacaktır. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisinde göreve talip olan insanlar olarak bu amacı, bu isteği gerçekleştirmek için sonsuz bir enerjiyle çalışacağız. 2015 yılı, kabustan uyandığımız, sorunların bittiği, ülkemizin aydınlık yarınlarının yeniden inşa edilmeye başlayacağı, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı olacaktır. Buna Cumhuriyet Halk Partili milletvekili aday adayı olarak yürekten inanıyorum” dedi.

ender çolakoğlu39

Türkiye’de sendikacılığın olmadığını savunan Çolakoğlu; “Çalışma hayatı hakikaten çok kötü gitmektedir. Sendika hayatı korkunç durumdadır. Daha doğrusu Türkiye’de sendikacılık yok, AKP iktidarından beri sendikasızlaşma vardır. Sendikal mücadeleler kağıt üzerinde Uluslar arası standartlarda belirlenmiş kurallarla yapılıyormuş gibi görünebilir ama pratik hayatta bunun böyle olmadığı uygulamalarla net olarak görülmekte ve bilinmektedir. Türkiye’de 1990 yılında kurulan Tüm Bel Sen ilk kurulan memur sendikasıdır, aynı zamanda ilk toplu sözleşme imzalayan sendikadır. Böyle bir kuruma bile grev hakkını vermekten uzak bir iktidarla karşı karşıyayız. Özgürlüklere sahip çıkılmalıdır” şeklinde konuştu.

Tüm bu sıkıntıların çözümünün Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olduğunu da vurgulayan Çolakoğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi; Çalışma yaşamında emek hakkını koruyan, verimliliği artıran, emeğin örgütlenmesi ve dayanışmasına olanak sağlayan sendikal yapılanmada, bu temel hak ve özgürlüklerden tüm çalışanların yararlanmasını öngörmektedir. Çalışanların, sendikalar yoluyla, ekonominin yönlendirilip düzenlenmesine etkin biçimde katılmalarını amaçlamakta, Demokrasimizi zedeleyen ara rejimlerin çalışma yaşamı ve sendikacılık hareketi üzerine getirdiği tüm engelleri ve olumsuzlukları gidermeyi hedeflemektedir. Sendikaların siyasi partilerle ilişki kurmalarının, çalışanların sendikalara üye olma ve sendikalarda yönetici seçilebilme süreçlerindeki kısıtlayıcı düzenlemelerin kaldırılmalarını öngörmektedir. Sendikaların kendi iç düzenlerinde ve işleyişlerinde demokrasi ilkelerine ve gereklerine daha ileri düzeyde uymalarını, sendikal hareketin etkinliğini arttırıcı bir unsur olarak değerlendirmektedir. Çözüm, insanı, özgürlüğü, hakkı, hukuku, adaleti yaşamın olmazsa olmazı benimseyen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarındadır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here