CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar; “30 Ağustos’ta Emperyalizme Karşı Tarihi Bir Zafer Kazanılmıştır”

0
91

süleyman uyar3CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, 30 Ağustos Zaferinin 92. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos’un, Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramı olduğunu vurgulayan Uyar; “Anadolu topraklarından çıkarılmak ve yok edilmek istenen Türk Ulusu, 92 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922 de emperyalizmin silahlı güçlerine karşı tarihi bir zafer kazanmıştır. Dünya tarihinin en büyük askeri başarılarından biri olan ve sadece Türk Milletinin değil, esaret altındaki tüm milletlerin kaderini değiştiren bu büyük zafer Anadolu’nun, Dünya döndükçe Türk ulusunun vatanı olarak kalacağının önemli bir göstergesi olarak tarihin sayfalarına yazılmıştır.

30 Ağustos 1922 tarihi Ulusumuzun sonsuzluğa kadar tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşulları sağladığı için de anlamı büyüktür. Zedelenen ulusal onur bu zaferle tekrar onarılmış ve Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu aydınlatan ve modern çağın gerektirdiği siyasî, hukukî, ekonomik ve sosyal alandaki reformlarla buluşturan Türkiye Cumhuriyeti’nin Devriminin meşalesi yakılmıştır. 

Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kahraman kumandanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve O’nun silah arkadaşları başta olmak üzere, İstiklal Ordusunun bütün mensuplarını saygı ve şükranla anıyoruz. Bu düşüncelerle, Hataylı hemşerilerimin ve  Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here