CHP Belen İlçe Başkanı Sabriye Uçum; “Türk Milleti Bağımsız Yaşamaya Alışıktır”

0
211

chp belen23CHP Belen İlçe Başkanı Sabriye Uçum, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 92. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Milli kurtuluş hareketinin milletimiz için bir var olma mücadelesi olduğunu vurgulayan Uçum; “1. Dünya Savaşını hemen izleyen sarsıntılı bir dönemde oluşan bu hareket başlangıçta aşılmaz gibi görülen büyük zorlukların Atatürk gibi eşsiz bir önderin güçlü liderliğinde milletçe katlanılan fedakârlıklar sayesinde başarılmıştır. Bu başarının elde edilmesi iki esas noktaya dayanmaktadır.

1- Milli kurtuluş hareketimizin özelliğidir. Milli kurtuluş hareketimiz sadece çok uluslu düşmanlara karşı yürütülen bir askeri hareket dizisi olmayıp aynı zaman da o günkü monarşi iç yönetime karşı Milli gayenin sağlanmasına yönelik bir mücadeledir. 2- İkinci husus Milli Kurtuluş hareketinin oluşumunu ve yönünü etkileyen başlıca faktörlerdir. Milli karakter, Milli gaye, Milli karar yöntem ve evrensellik olarak özetleyebiliriz” dedi.

Türk Milleti bütün tarihi boyunca özgür, bağımsız ve egemen yaşamaya alışık olduğunun altını çizen Uçum; “Milli karar Milli Kurtuluş Hareketi öncesinde Osmanlı Devletinin temelleri çökmüş ömrü tamam olmuştu. Osmanlı memleketleri tamamen parçalanmış, ortada bir parça Ata yurdu kalmıştı. Bu durum karşısın da ciddi ve gerçek karar ne olabilirdi.. O da Milli Harekete dayalı kayıtsız şartsız bağımsız bir Türk devleti kurmak. Evrensellik Milli Kurtuluş Hareketimizin hiç kuşkusuz büyük devletlerce sömürülen Asya ve Afrika ülkeleri için bir ilham kaynağı bir umut ışığı olmuştur. Özellikle Asyalı Müslüman ülkelerin kısmen maddi fakat manevi desteğini kazanmıştır. Mustafa Kemal gibi bir lider Mütarekenin çok karanlık günlerinde ortaya çıkarak millete her vatandaşın seve seve kabul edeceği ülke etrafında toplayabilmiş ve isabetli siyaseti ile vatan ve milleti kurtarmaya muvaffak olmuştur.

Bu millet var oldukça daha nice Mustafa Kemal’ler var olacaktır. Atam sen rahat uyu! 30 Ağustos Zafer Bayramınız tüm Türk milletine kutlu olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here