CHP İlçe Örgütünden ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ Afişi

0
77

Mansuroğlu; “Adalet ve Hukuk, Her Şeyin Üstüne Konmalıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe binasına, ilçe yönetimi tarafından ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ yazılı bir afiş asıldı.

Ülke gündeminde yer alan konu hakkında görüşlerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “2002 yılından beri Türkiye’de yapılan özelleştirilmelerin tamamı 63 milyar dolar ama bir sene içinde hortumlanan ve hesabı verilmeyen para 128 milyar dolar. Bu korkunç rakamın iyice anlaşılması için bu karşılaşmayı yaptım. Yapılan araştırma sonucunda bu 128 milyar dolar her haneye verilmiş olsa her haneye 12 bin 500 dolar hesap ediliyor, böyle bir para. Bunun hesabını soran herkes terörist. Böyle bir siyasi anlayış tarafından yönetiliyoruz.

Devlet yönetenler uygulamalarıyla halk desteği alır. Bazı anlar devlet halkı yönetmede zorlanır. Acz içine düşer, Acz içinde olmalarına rağmen devleti yönetmeyi bırakmak istemezler, Çatışma başlar. Çatışmada yöneticiler daha baskıcı tavrı benimser. Devlet yönetiminin biçimi değişir. Her hak arayan, devlet düşmanı ilan edilir. Kendilerini devletin korucusu ilan ederler.

Milliyetçi söylemle halkı kendi içinde parçalarlar. Örgütlü hak arama ve bilgi edinme engellenir. Yeni devlet biçimine geçiş için yasaları çeşitli entrikalarla değiştirir. Her yasa baskı ve zulmü, doğal sonuç görür. Özgür birey, hak arama ve adalet rafa kaldırılır. Yeni yönetim sistemine böylece geçilir. Türkiye’de yeni devlet yönetiminin adı faşizm’dir! Faşist devlet yönetimine karşı demokratik cumhuriyet yönetimini, halkın ortak dili yapmaktır. Adalet ve hukuk, her şeyin üstüne konmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Halkımızın Her Kuruşunun Hakkını Soracağız”

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar ise, basın toplantısına katılmak üzere geldiği ilçe binasında yaptığı açıklamada; “Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de 128 milyar dolar nerede şeklinde soru sorduğumuzu ve bu konuda afişler astığımızı biliyorsunuz. Ve bu afişlerimiz de yasa dışı bir şekilde cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla toplatılmaktadır. İskenderun ilçemizde binaya asılan afişi gördüğümüzde çok mutlu oldum. İlçe başkanımızı da kutluyorum. Biz bu afişleri asmaya devam edeceğiz. Onlar topladıkça biz asacağız. Ve biz bu 128 milyar doların hesabını soracağız. Her türlü haksızlığın hesabını soracağız. Halkımızın her kuruşunun, her mağduriyetinin hesabını soracağız” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here