Fevzi Yüksel; “Nerede 128 Milyar Dolar? Nerede?..”

0
61

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “128 Milyar Dolar Nerede?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülke gündeminde tartışmalara neden olan konulara değinirken; “128 milyar dolar nerede?” diye sordu.

Belen İlçe Binasında, pandemi koşullarında, partililerin katılımıyla bir açıklamada bulunan Yüksel, konuşmasına Ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni ederek başladı. İslamiyet’in paylaşma dini olduğunu kaydeden Yüksel, özellikle mübarek Ramazan ayında durumu iyi olanları paylaşmaya, muhtaç olanlara destek olmaya çağırdı.

Ramazan pidesinin aslında birçok şeyi ifade ettiğini kaydeden Yüksel; “Bugün gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, Ramazan ayında pideyi vatandaşın alabileceği fiyata çektiler, vatandaşa ulaştırmanın sözünü verdiler. Sosyal devlet budur. Belediyelerde yaptığımızı inşallah iktidara geldiğimiz gün aynısını yapacağız. Ekmek 1,5 lira fırınlarda bayat ekmek 50 kuruş, ülkenin geldiği nokta bu, vatandaşları bayat ekmeğe mahkum ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi ısrarla sormaya devam ediyor, 128 milyar dolar nerede? Sormaya da devam edeceğiz. Ben emekli kardeşime sesleniyorum, asgari ücretlime, memura, köylüme, çiftçime sesleniyorum; sizin hakkınızı, tüyü bitmemiş yetimin parasını 3-4 tane müteahhit yandaşa peşkeş çekenlere sizin adınıza soruyoruz ‘128 milyar dolar para nerede?’ Sadece o mu 15 Temmuz şehitleri için topladığınız para nerede, niye vermiyorsunuz? Beşiktaş saldırısında şehitler için toplanan para nerede, niye vermiyorsunuz? Soruyoruz! Bu milletin gıdım gıdım topladığı Merkez Bankası’ndaki kefen parası nerede, ne yaptınız? Halk adına, hak adına sormaya devam edeceğiz.

128 milyar doların sadece 15 milyar doları ile yoksulluk sınırında inim inim inleyen insanları biraz da olsa rahatlatabilirdik, 53 milyar doları ile yoksulluğu ortadan kaldırabilirdik. Büyük bir para, halkın parası. Türkiye’de insanlar inim inim inlerken, açlıkla, yoklukla boğuşurken müteahhitlere bu paraları aktarıyorlar, o yandaşlara aktarıyorlar. Bir de utanmadan, sıkılmadan bu yandaşların vergi borçlarını bir kalemde siliyor. Duymayanlar da duysun 128 milyar doların peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Yüksel Sesle Konuşun!

Dini bayramlarda emeklilere verilen bin TL’lik bayram ikramiyelerinin yapılan zamlar karşısında eriyip gittiğini söyleyen Yüksel; “Türk lirasını pul edeceksin, 2018’den beri bayram ikramiyelerine bir kuruş zam yapmayacaksın. Hiç utanmadan, sıkılmadan da bu bayramda ikramiye olarak bu rakamı vereceksin. Bütün emeklilere sesleniyorum, hakkınızı arayın, en az 3 bin TL emekli ikramiyesi istiyor emekli. Her şeye %100 zam geldi, Türk lirasının değeri düştü, emekliye verdiği iki kuruş zam aynı gün eridi bitti. Ne hakla sen emekliye bu parayı reva görüyorsun. Bir de utanmadan Türkiye’de emeklilerin en rahat yaşadığı dönem diyorsun. Milyonlarca emekli, emekli olduğu halde iş arıyor, başka işte çalışıyor. Hangi rahatlıktan bahsediyorsun. O yüzden emeklilere sesleniyorum, ses verin ve ders verin! Yandaşlara her şey var ama halka yok, alın teri döken, emekliye, işçiye, emekçiye yok. Bakın ses verirsek ne olur? Israrla üzerine gittik, bazıları güldü dedik ki üreticinin patatesle soğanı çürüyor depoda, tarlada çürüyor, ses yükselttik burada bağırdık, Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri, milletvekilleri, grup başkan vekillerimiz, genel başkanımız ses verdi, bu patatesi, soğanı çürütmeyin dedi bağıra bağıra, yol göstere göstere şimdi depodaki patates soğanı alıp dağıtacaklar. O yüzden emekliye diyorum ki ses yükseltin, hakkınızı arayın, susmayın. Konuşun, en yüksek sesle konuşun” diye konuştu.

Türkiye’yi Kırmızıya Çevirdiniz

Geçtiğimiz günlerde Akçay’da düzenlenen ÇED toplantısında yaşananlara da değinen Yüksel; “Bölgemizi bir yandan turizm bölgesi ilan edeceksin, bir yandan Arsuz Samandağ arası turistik yol yapacaksın bir taraftan da taş ocağı açmak için ormanı, doğayı, ağacı katledeceksin. Buna sahip çıkanları da itip kalkacaksın. İskenderun ilçe başkanımızı, duyarlı sivil toplum örgütleri başkanlarımızı ve Akçay halkını itip kalkacaksın. Bu talimatı verenleri kınıyorum. Siz ne yaparsanız yapın biz doğaya, tabiata, ormanımıza da, suyumuza ve zenginliklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Ülkemiz ve Dünya bir virüs ile uğraşıyor. Ne yaptılar duyarsız, liyakatsız bir yönetim şekli ile 3. piki yaşıyoruz. Lebaleb kongre yapanlar Türkiye’deki virüsü lebaleb bütün ülkeye, bütün vatana dağıttı. Türkiye’nin her tarafını kırmızı yaptınız. Kuralı sen koyuyorsun, sen uyumuyorsun. Türkiye’yi kırmızıya boyuyorsun, sebep sizsiniz. Türkiye iyi yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Türkiye’nin iyi bir yönetime ihtiyacı var, Türkiye’nin vicdanlı, eşitlikten yana, demokrasiden yana bir yönetime ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi hazır, kadroları hazır ve hep beraber ülkemizi, vatanımızı düzlüğe çıkaracağız. Bunu yapacak gücümüz var, bunu yapacak liyakatımız var, kadrolarımız var” diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here