CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Irak Krizini Değerlendirdi

0
83

serkan topal17“Barışın Dilini Kullanmayan Herkes Ortadoğu’da Kaybetmeye Mahkûmdur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Musul’da Başika’ya sözde eğitim amaçlı olarak asker gönderilmesi konusunda yaptığı basın açıklamasında AKP hükümetinin ülkemizi Suriye’de soktuğu krizin bir benzerine Irak’ta da yol açtığını ileri sürdü.

Milletvekili Topal, düşürülen Rus savaş uçağından sonra Rusya’nın, Ortadoğu’da psikolojik bir üstünlük de ele geçirdiğini belirtirken, son Musul hamlesiyle de Türkiye’nin Irak Merkezi Hükümeti tarafından ciddi biçimde eleştirildiğini söyleyerek şunları ifade etti;

Başkalarının Toprak Bütünlüğüne de Saygı Duyulmalı

“Siz toprak bütünlüğümüze yönelik bir tehdit olarak algılayıp Rus savaş uçağını düşürüyorsunuz ama toprak bütünlüğü için aynı duyarlılığı Irak’a göstermiyorsunuz. Irak hükümeti askerlerimizin oradan çekilmesini istiyor ve bu konuda da haklı temelleri var. Siz ülke egemenliği üzerinden Rus savaş uçağı düşürmeyi meşru göstermeye çalışıyorsanız öncelikle başkalarının toprak bütünlüğüne de saygı duymalısınız.

Bir Valinin Talebi Kabul Edilebilir mi?

Yapılan açıklamalar tıpkı Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra yapıldığı gibi karmaşık, çelişkili ve anlaşılmaz. Bir yetkili çıkıp, askerleri göndermemizin nedeni olarak Musul Valisi’nin talebini gösteriyor. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin herhangi bir valisi kalkıp yabancı bir ülke askerini topraklarımıza gelin yerleşin diye çağırabilir mi? Bu kabul edilebilir mi?

Enerji Savaşları Halkları Katletmemeli!

Belli ki AKP; Ortadoğu’da rol kapmak için yaptığı her hamlenin boşa çıktığını gördükçe yeni hamleleri aynı yanlışlarla yapmaya devam ediyor. Biz başından bu yana söyledik. Barışın dilini kullanmayan herkes Ortadoğu’da kaybetmeye mahkûmdur. Yapılması gereken enerji savaşlarının halkları katletmesine daha fazla müsaade etmemek için barışın dilini kullanmak ve bu yönde politika geliştirmek olmalıdır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here