CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu; “Maddi Kazanç Uğruna İsrail’e Destek Veriliyor”

0
59

mevlüt dudu (14)CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, İsrail’in Filistin’e saldırılarında ülkemizin ne konumunda olduğunu sordu. İsrail’e ne gibi destekler sağlandığını konusunda meclise soru önergesi sunan Milletvekili Dudu,  Dışişleri  Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları sordu;

“1.Gazze’ye saldıran İsrail’in kullandığı jet yakıtlarını Türkiye’den temin ettiği doğru mudur?

2.İsrail’e gönderilen yakıtın İskenderun Dörtyol ve Mersin limanlarından tankerlerle taşındığı  doğru mudur?

3.Yunan firmasına ait Malta bayraklı “MARINER A” gemisinin sahipleri arasında ülkemiz vatandaşlarından ortak  var mıdır? Varsa bu kişiler kimlerdir?

4.Ülkemizde faaliyet gösteren gemi taşımacılığı şirketlerinden İsrail’e özellikle savaş, çatışmalarda kullanılması muhtemel maddeler gönderen, yada taşıyan şirketler mevcut mudur?

5.Varsa bu şirketlerin sahipleri kimlerdir?

6.Gemi takip sistemine göre bu tanker, 3 Haziran-9 Temmuz günlerinde Hayfa ve Mersin arasında 7 sefer yaptığı doğru mudur?

7.”MARINER A” adlı geminin, kerosen taşıma özelliğinde olduğu doğru mudur?

8.Geminin taşıdığı maddenin gazyağı olarak belirtildiği bilinmektedir. Gazyağının, ‘kerosen’ adıyla jet yakıtı olarak kullanıldığı doğru mudur?

9.İsrail’e bu tür bir madde taşınması, İsrail tarafının, Gazze’de yaptığı hava saldırılarını destekleme yönünde bir anlam yaratabilmektedir. Bu konuda neler yapmayı planlıyorsunuz?

10.Çeşitli kerelerde Gazze’de yaşanan ve katliam olarak nitelenen olayların, bu şekilde destekleniyor olmasının, insanlık adına büyük bir acı yaratabileceği durumunu nasıl açıklıyorsunuz?

11.Maddi kazançlar uğruna uluslararası arenada bu durumun yaratacağı etkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here