CHP Genel Başkan Yardımcısından Kaymakam Ziyareti

0
69

selin sayek3CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti. Sohbet ortamında geçen ziyaretin konusu turizmle başlarken termik santrallere kaydı. Kaymakam Özyiğit, çevre kirliliğinin, resmi verilere göre kentimizde tolere edilebilir oranda olduğunu belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ile birlikte Kaymakamı Hasan Özyiğit’i ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, Kaymakam Özyiğit ile bir müddet sohbet etti. Arsuz’un turizm konusunda gelecek vaat ettiğini söyleyen Kaymakam Özyiğit; “Bakir alan ve doğal güzelliklere sahip bir yerimizdir Arsuz” dedi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da “Arsuz’u turizm kenti yapacağız. Bunun için gerekli adımlar atıldı. Yalnız İskenderun körfezine 20’ye yakın kurulacak termik santraller turizmi olumsuz etkileyecektir” dedi.

selin sayek4

Termik santrallerin uluslar arası çevre normlarına uygun yapıldığını dile getiren Kaymakam Özyiğit; “Sayın valimizde çevre konusunda çok hassastır. Çevreyi olumsuz etkileyecek işletmeler hakkında gerekli yaptırımların yapılması talimatını vermiştir. Şuanda da elimizdeki teknik veriler, kentimizde çevre kirliliğinin olmadığını göstermektedir. Çevre kirliliği normları üzerinde değildir. Deniz, hava ve ekolojik konudan bakıldığında da tolere edilebilir orandadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke ise, bu tür yatırımların içerisine katılımcıların dahil edilmemesinin, bu kaygıları doğurduğundan söz etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here