Forum’da Üretici Değil, Tüketici Vardı!

0
91

selin sayek5Milletvekili Dudu, Düzenlediği Narenciye Forumuna Üreticilerin Katılmamasına “Bu Meseleye Üreticilerin Daha Çok Sahip Çıkması Gerekirdi” Diyerek Sitem Etti…

Tarım üreticilerini ve özellikle de narenciye sektörünün sorun ve sıkıntılarını ülke gündemine getirmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ilimizde 15 günlük bir çalışma gerçekleştirerek, narenciye üreticilerinin talep ve düşüncelerini aldı. Geçtiğimiz hafta sonu da narenciye üreticileri ile bir araya gelmek için İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında bir forum düzenleyen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, foruma üreticilerin katılmamasına sitemde bulunarak, narenciye üreticilerinin duyarsızlık bilinci ile hareket ettiklerini ve bu konuya en çok onların sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Ekonomiden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin de katılımı ile geçtiğimiz hafta sonu CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun öncülüğünde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında bir forum düzenlendi.

selin sayek6

Forumun açılış konuşmasını yapan Hatay Milletvekili Dudu; “İlimizin ekonomisinin önemli altyapısından biri olan narenciye konusunu ele almak ve bu konuyu TBMM’ne taşımak için buradayız. 15 günlük bir çalışma içerisinde narenciye üreticileri bizlere gerekli dokümanları ulaştırdılar. Ama gönül isterdi ki bugün burada bizlerle bir arada olsalardı. Bu meseleye kendilerinin daha çok sahip çıkması gerekirdi. Çünkü burada yapılacak değerlendirmelerin sonucunu Çarşamba günü TBMM’ne taşıyacağız. Tarımın birçok alanında olduğu gibi narenciye de 12 yıllık AKP iktidarı döneminde zor durumdadır. Türkiye narenciye üretiminde 9. sırada ihracatta da 5. sıradadır” derken, yanlış Ortadoğu politikası nedeniyle ihracatın düştüğünü kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Böke ise; “Hatay’ın geleceği narenciyedir. Narenciyenin sorun ve sıkıntılarını bu işle uğraşanlar zaten biliyor. Bizler tüketicileri de ülkeyi yönetenleri de bilinçlendirmek istiyoruz. Ülkemizde ne üreten ne de tüketen mutlu! Siyasetçinin de amacı bunu düzeltmek değil midir? Bizlerde üreticinin ve tüketicinin sorunlarını çözmek ve her ikisinin de mutlu olması istiyoruz. Narenciyede ilk ondayız, o nedenle de üreticilerin sorunlarını çözmeliyiz. O nedenle buradan sizlerden alacağım bilgiler Türkiye içinde çok önemlidir. Çünkü bizler ülkemizde tarım üreticilerinin sorunlarını çözmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

selin sayek7

Daha sonra da katılımcılara söz verildi. Söz alanlardan Bülent Bozdoğan; “Narenciyenin en büyük tehlikesi sanayi arsasının olmayışıdır. Bundan dolayı da tarım alanları sanayi alanına dönüştürülüyor. Sanayi alanı oluşturulmalıdır” diye konuştu.

Hekim Riyat Kırmızıoğlu da; “Dünyanın eski yüzü neoliberalizm, günümüzde ülkemizde de kendini göstermeye başladı. Ülkemizde tarımın ve ekonominin kurtulması için ülkemizin neoliberalizmden kurtulması gerekir” dedi.

İskenderun Körfezinde kurulacak olan termik santrallere dikkati çeken Eczacı Ali Aslan ise; “Bölgemizde kurulacak olan 16 tane termik santral narenciyeyi olduğu gibi tarımın bir alanını olumsuz etkileyecektir. Acaba burada 16 tane termik santral kurulmasına onay verenler, Ankara havaalanından Ankara merkeze kadar 16 tane termik santral kurulmasını kabul ederler mi?” diye de sitemini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here