Halk Ata’nın Huzurundaydı!

0
229

cumhuriyet töreni1Türkiye Cumhuriyetinin 90. yılı münasebetiyle tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de kutlama törenleri düzenlendi. Dünkü kutlama etkinlikleri, Kaymakam Hasan Özyiğit’in protokolün tebriklerini kaymakamlık makamında kabulü ile başladı. Atatürk Bulvarındaki törenle devam etti. Bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına, geçen yıllara oranla halkın ilgisi daha büyük oldu. Bayrağını kapan Atatürk Bulvarındaki yerini almıştı. Bayram büyük bir coşku ile kutlandı.

cumhuriyet töreni2

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de tören düzenlendi. Dünkü kutlama etkinlikleri, Kaymakam Hasan Özyiğit’in protokolün tebriklerini kaymakamlık makamında kabulü ile başladı. Atatürk Bulvarındaki törenle devam etti.

cumhuriyet töreni3

Atatürk Bulvarı’nda yapılan kutlama programına da Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ile Mevlüt Dudu’nun yanı sıra, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

cumhuriyet töreni4

Halkın bayramının kutlanması ile başlayan kutlama töreninde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kaymakam Hasan Özyiğit yaptı. Konuşmasında üstün irade ve yönetim yetkisinin kaynağının millet iradesi olduğuna işaret eden Özyiğit; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin kurulmasıyla ülkemiz evrensel hukuk kurallarıyla buluşmuş, milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi atılmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Üstün irade ve yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Milletimiz milli iradenin tescili olan cumhuriyeti benimsemiştir ve cumhuriyetten memnundur. Cumhuriyetin getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız yeni dinamizme kavuşmuştur” dedi. Özyiğit, halkın milli değerlere gösterdiği hassasiyetin kendilerini duygulandırdığını da belirtti.

cumhuriyet töreni5

Kutlama programı, şiirlerin okunması, halkoyunları gösterisi ve tören geçidi ile devam etti. Tören geçişi esnasında Türk Bayrağı ile Askeri Tören Birliklerinin yanında İskenderun Lisesi öğrencilerinin de geçişi büyük alkış aldı.

cumhuriyet töreni6

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here