CHP Aday Adayı Şahutoğlu; “Ülke Mevcut İktidarla İyi Yönetilmiyor”

0
125

yılmaz şahutoğlu10CHP Milletvekili Aday Adayı Şahutoğlu’ndan Gazetemize Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şahutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında, gazetemiz idarehanesini ziyaret etti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli tarafından karşılanan Şahutoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kentimizin ve ülkemizin sorunlarından, çözüm önerilerine, Ekonomiden İskenderun Üniversitesi’ne kadar pek çok konuya değinen Şahutoğlu, strateji belirlerken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, toplum ve halka yakın siyaset yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik, yoksulluk ve Kürt sorunu olduğunu ifade eden Şahutoğlu; “Sosyal yaşamın bütün mekanizmasında iç ve dış politika ile ekonomi politikasında ciddi anlamda sıkıntılar mevcut! Hatay halkı olarak da maddi manevi bu sıkıntıların ceremesini çekiyoruz. Ülkenin mevcut iktidarla iyi yönetilmediğini söyleyebilirim. Türkiye genelinde ve ilimizde bu sıkıntıların had safhada yaşandığını, insanların mutsuz bir hayat sürdüğünü, güven ve saygı anlamında ciddi yaralar oluştuğunu, mevcut politik yaklaşımlarla bu yanın tedavi edilmesinin mümkün olmadığını gözlemliyorum. Türkiye’ye yeni bir kan ve ivme kazandıracak, yeni dinamizm sağlayacak alternatif güçlü bir siyasetin varlığı gereklidir. Bununda adresinin de CHP olduğuna inanıyorum” dedi.

yılmaz şahutoğlu11

Ülkemizin Güvenilirlik İmajı Zedelendi

Hatay’ın sorunlarını ve ekonomisinin canlandırılması için yapılması gerekenleri de anlatan Şahutoğlu; “Hatay’ımız, işsizlik anlamında Türkiye ortalaması üzerinde bir orana sahip. Gençlerimiz iş bulamadıkları için Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde iş gayreti içerisindeler, hayatlarının baharında çoluk çocuktan ayrı, gurbetliği uzun süre ciddi manada yaşıyorlar. Bu da toplumumuzun sigortası dediğimiz aile kavramının yara almasına yol açmaktadır. Son yıllarda siyasi iktidarın mevcut yanlış dış politikası nedeniyle bütün komşularımızla sorunlu bir pozisyona geldik. İlişkilerimiz zedelendi. Bunun içerde barış, huzur ve ekonomik bağlamda sıkıntılarını yaşar duruma düştük. Dışarıda da ülkenin güvenilirlik anlamında imajı ciddi anlamda zedelenmiştir.

Hatay’ın en önemli ekonomik kaynakları taşımacılık, tarım, İskenderun ve Körfez Bölgesindeki sanayi ve iç turizm alanları olarak adlandırılabilir. Ne yazık ki Türkiye’nin en verimli toprağına sahip Amik Ovasında pamuk alanındaki üretim durma noktasında, Erzin, Dörtyol, Samandağ narenciye üreticisi ve çiftçimiz ürettiklerini pazarlama konusunda sorun yaşıyorlar. Tütünümüz tarih olma aşamasına gelmiştir.

Taşımacılık sektörü Ortadoğu ve Afrika ülkelerindeki sorunlar nedeniyle %100 oranında sekteye uğramıştır. İç turizmimiz yaratılan olumsuz imaj ve savaş ortamı nedeniyle derin yara almış, otellerde yatak dolum oranımız son derece azalmış durumdadır. Bütün bunların müsebbibinin de, mevcut siyasi iktidarın güttüğü yanlış siyasi manevralar olduğunun altını net olarak çizebiliriz” şeklinde konuştu.

yılmaz şahutoğlu12

İnsanlarımız Borçlandırılıyor

Ülkenin ekonomisinin çok kötü bir durumda olduğunu savunan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Türkiye ne yazık ki son on yılda üretim ekonomisinden ziyade tamamen ranta dönük sıcak paranın finans ekonomisiyle idare edilmektedir. İnsanlarımız, ekonomik istikrar algısına inandırılarak, gelecek 5-10 yılları, bankalardan faiz paralarla borçlandırma yöntemiyle ipotek altına alınmıştır. Bu yöntemle borçlandırılmış toplum dirençsiz, tepkisiz bir pozisyona düşürülmüştür” dedi.

Üretim Ekonomisini Öncüleyeceğiz

İktidara gelmeleri halinde izlenecek politika hakkında bilgiler de veren Şahutoğlu; “CHP iktidarında büyük önderin ifade ettiği gibi ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesi doğrultusunda Türkiye’de yaşayan tüm halkların kendi kültürel ve sosyal değerlerini özgürce yaşayabilecekleri, sevgi ve barışa dayalı bir düzen yeniden inşa edilecek, komşularla bozulan ilişkilerimizin yeniden tamiri için özel çabanın içerisine girilecektir. Komşularımızın iç işlerine müdahaleden ziyade kendi halklarının iradesi ile oluşturdukları yönetimlerle uyumlu ilişkiler içinde yer alacağız.

Türkiye’de ekonomik model olarak rant değil üretim ekonomisini öncüleyeceğiz. Sosyal devlet ilkesini; ihtiyaç sahibi muhtaç vatandaşlarımız için, onların onurunu rencide etmeyecek nitelikte, çok daha geniş kapsamlı bir şekilde Aile Sigortası ile hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Hatay’ın özel bir konuma sahip olduğunu kaydeden Şahutoğlu, buradan seçilecek milletvekillerinin de ona göre davranması gerektiğini ifade ederek; “Hatay özelinde seçilecek milletvekillerinin tüm Hatay halkını kucaklayacak, hak ve hukuklarını savunacak, Ankara’da temsilini sağlayabilecek, güçlü ve cesur bir iradeye sahip olmaları son derece hayati öneme sahiptir. Çünkü Hatay devlete uzun yıllardır vergi ödeyen, katma değer sağlayan ilk 7-8 il içinde olmasına rağmen devletten hizmet alma anlamında 40-45. sıralarda yer almaktadır. Bu da bize net olarak gösteriyor ki, Hatay’ın siyasi temsilcileri, hizmet anlamında zayıf bir irade ve başarısız performans sergilemektedirler” dedi.

yılmaz şahutoğlu13

Milletvekili seçilmesi halinde gece gündüz Hatay’a hizmet için çalışacağını vurgulayan Şahutoğlu; “Milletvekili seçilmem halinde, Hatay’a hizmet taşıma noktasında Hatay’ın iç dinamikleriyle sürekli istişarelere dayalı, uyumlu bir politik tarz sergileyerek, kentimize yatırım sağlama noktasında, kararlı ve güçlü bir çalışma azmi içerisinde yer alacağım. Hatay’ın barış ve huzuruna katkı sağlama noktasında da kentin bütün renk ve unsurlarıyla iyi ilişkilerde yer alarak katkı sunmaya özel çaba sarf edeceğim” dedi.

İskenderun Üniversitesi Kurulmalı

Gündemde olan İskenderun Üniversitesinin kurulması ile ilgili sorduğumuz soruyu da yanıtlayan Şahutoğlu; “İskenderun olarak sanayi bölgesi pozisyonundayız. Bu bölgeye ağırlıklı olarak Teknik Üniversite kurulması; hem sanayinin canlandırılması, verimliliğin arttırılması ve kalitenin yükseltilmesinin önünü açacak hem de istihdama katkı sağlayacaktır. Bu anlamda önemli bir projedir. Kesinlikle destekliyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili adaylarının belirlenmesi ile ilgili olarak da konuşan Şahutoğlu, atama değil ön seçim istediklerini kaydetti. CHP’li aday adayı Şahutoğlu’na ziyaretinde, Basın Danışmanı Necati Yıldız da eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here