Çerçikaya Köyünde Asfalt Yol Hizmete Açıldı

0
564

belen yol açılışıÇerçikaya Köyünü Belen’e bağlayan ve tek stabilize yol olan 8 km’lik güzergahın asfalt standardına kavuşturulması dolayısıyla köyde; Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Aygün, Emniyet Müdürü Gürsel Tabur, G.T..H.İlçe Müdürü Şakir Gök, İl Genel Meclis Üyeleri Halil Polat, Enis Göçmen ile Eşref Azgın, Ziraat Odası Başkanı Selahattin Yalman, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bakır, Köy Muhtarları ile vatandaşların katıldığı tören düzenlendi.

Çerçikaya Köyü Muhtarı İsmail Yücel ile Köy halkı tarafından düzenlenen karşılama sonrası, bir konuşma yapan Köy Muhtarı Yücel; “Yıllardan beri ilçemize ve il merkezimize bağlanacak yolun özlemi içerisindeydik. Sayenizde bu hasretimiz sona ermiştir. Devletin kaynaklarını bu dağın eteğine kullandığınız ve harcattığınız için Çerçikaya köyü halkı sizlere minnettardır” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

belen yol açılışi

Kaymakam Aydın ise; Köyde Gönüllü Köy Korucusu olarak hizmet veren vatandaşların, birlik bütünlüğün sağlanmasına yönelik çok önemli katkıları olduğunu ifade ederek, 2013 yılında yapılması sağlanan 8 Km.lik asfalt yolun, 4 Km.sinin Köydes projesi kapsamında, 4 km.sinin de İl Özel İdaresi yatırım programı çerçevesinde yapıldığını açıklayarak yolun yapımında emeğe geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Aydın ve beraberindekilerin kurdele kesimi ile asfalt yol hizmete sunuldu. Buradan, daha önce 18 km. mesafeden köye isale edilerek hizmete sunulan ve köyün meyvecilik potansiyelinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayan Sulama Suyu tesisi incelenerek program sonlandırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here