Cengiz Başar’a Parti Rozeti Takıldı

0
108

cengiz başar2“Artık Ben Bu Saflardayım”

Geçtiğimiz günlerde istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıklayan İskenderun eski Emniyet Müdürü Cengiz Başar’a CHP İlçe Binasında düzenlenen törenle parti rozeti takıldı.

CHP Milletvekili aday adayları ve partililerin yoğun katılımıyla düzenlenen törende ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, konuşmasında ilk olarak Özgecan Aslan katledilmesi olayına değindi. Yaşanan talihsiz olayın toplumsal müsamaha gören magandalığın bir sonucu olduğunu ifade eden Basus, bu zihniyetlerin toplumdan ayıklanması gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta sonu, genel merkezlerince gerçekleştirilen merkez yürütme kurulunda alınan kararlardan da söz eden Basus, MYK’nun 55 ilde ön seçim ilimizde de merkez yoklamasıyla adayların belirleneceğini söyledi. MYK’nun Hatay’daki durumu gözeterek böyle bir karar aldığını ifade eden Basus, kararı tartışmak yerine seçimlere odaklanmak ve AKP diktatoryasına karşı mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının ardından Cengiz Başar’a parti rozetini takan Basus, sözü Başar’a bıraktı. Bürokrasiden gelmesi nedeniyle ilk kez bir parti saflarında yer aldığını kaydeden Başar, adaylıktan öte asıl amacının safını belli etmek olduğunu vurguladı. Başar; “Ben safımı belli etmek, bu safta yer almak için geldim. Benim için başarı koltuk değildir. Safımı en derin şekilde gösteren bir insanım. Artık ben bu saflardayım” şeklinde konuştu.

Bazı hikayelerle söylemek istediklerini vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Cengiz Başar, “İnsan hakları, demokrasi istiyorsak aynı kulvarda, aynı hedefe doğru, gerekirse diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürümeliyiz. Birlik olmak zorundayız. Fitne yayan insanlara kulak kabartmadan doğru bildiğimiz yolda ilerlemeliyiz. Kısır çekişmelerle bir yere varamayız” dedi.

Adaleti demokrasi sadece mahkemelerden beklememek gerektiğini belirten Başar; “Çocuğumuzun eğitimini, kalitesini, inancını yükseltmeliyiz. Onları doğru bir şekilde yetiştirmeliyiz. Ölmeden cennet yok. Bedeller ödeyerek cennete gidebilirsiniz” dedi.

Başar son olarak, kendisine destek olan tüm aday adayları ve partililere teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here